Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ οδηγεί σε μειώσεις τουλάχιστον 20% στους μισθούς

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ οδηγεί σε μειώσεις τουλάχιστον 20% στους μισθούς
Χρειάζονται γενναία μέτρα που να προστατεύουν τις επιχειρήσεις υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ
Την θέση ότι θα υπάρξει μείωση κατά τουλάχιστον 20% στους μισθούς των εργαζομένων λόγω των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης.
«Θα υπάρχει μείωση στα χρήματα που παίρνουν οι εργαζόμενοι τους επόμενους μήνες.
Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ το οποίο ανακοίνωσε ο κ. Βρούτσης, είναι ένα πρόγραμμα που οδηγεί σε μειώσεις μισθών, τουλάχιστον 20% και αυτό είναι πρόβλημα, γιατί μιλάμε για ανθρώπους που είναι, έτσι κι αλλιώς, χαμηλόμισθοι και οι οποίοι έχουν πληγεί ήδη σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κρίση» ανέφερε μιλώντας στο Mega ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του και για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τράπεζες.
«Είδαμε υπουργούς οι οποίοι σχεδόν παρακαλάνε τις τράπεζες να προβούν σε ρυθμίσεις.
 Κυβέρνηση είναι, πρέπει να πάρουν αποφάσεις τις οποίες οι τράπεζες θα κληθούν να υλοποιήσουν.  
Τρίτον, για τον τουρισμό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Δεν μπορεί να λέμε ότι έχουμε μέτρα τα οποία επί της ουσίας αφορούν μόνο την πορτοκαλάδα και τον καφέ.
Χρειάζονται γενναία μέτρα τα οποία να προστατεύουν τις επιχειρήσεις, ειδικά από την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επιχειρήσει να φτιάξει ένα ευρωπαϊκό υγειονομικό πρωτόκολλο και όλο αυτό το βάρος πέφτει στις χώρες και τις επιχειρήσεις του τουρισμού.
Αυτό σημαίνει ότι, θα πρέπει η κυβέρνηση να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού και σε αυτές περιλαμβάνεται και η εστίαση και αυτό να γίνει με γενναίο τρόπο και όχι με αυτές τις ανακοινώσεις που έκαναν προχθές οι αρμόδιοι υπουργοί» υπογράμμισε ο κ.Χρηστίδης, τονίζοντας ότι «για να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα, θα πρέπει να πέσουν χρήματα στην αγορά σήμερα και να προστατεύσουμε όχι μόνο τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες το έχουν ανάγκη».
«Ήδη, εδώ και δύο εβδομάδες, έχουμε προτείνει στο Κίνημα Αλλαγής το ενδιάμεσο πρόγραμμα για έξι μήνες ζωής για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία, έτσι ώστε σε αυτήν την ενδιάμεση περίοδο να ενισχυθούν όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και έχουν πληγεί από την κρίση.
Είναι ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο δίνει για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στην εστίαση, στους αγρότες, πριν να είναι αργά.
Εμείς δείξαμε την περίοδο αυτή της πανδημίας ότι έτσι πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση.
Είπαμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.
Εκεί που μπορούμε να στηρίξουμε την αντιμετώπιση της πανδημίας βάλαμε πλάτη και στην κυβέρνηση και στην χώρα και, προφανώς, στην ασφάλεια των πολιτών και εκεί που ήταν να κάνουμε αντιπολίτευση, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση των voucher, επίσης κάναμε αντιπολίτευση.
Η πραγματικότητα όμως, είναι σκληρή και είναι σημαντικό η κυβέρνηση να το ομολογήσει αυτό.
Δεν μπορεί να φτιάχνει μια εικόνα η οποία είναι μια εικόνα που κρύβεται κάτω από μια επικοινωνιακή ομπρέλα, την ίδια ώρα που ξέρει και η ίδια ότι τα προβλήματα μεγαλώνουν» τόνισε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS