Διεθνή

Τουρκία: Βαρύ πλήγμα λόγω κορωνοϊού - Μόλις 24 χιλ. οι τουρίστες τον Απρίλιο, από 3,3 εκατ.

tags :
Τουρκία: Βαρύ πλήγμα λόγω κορωνοϊού - Μόλις 24 χιλ. οι τουρίστες τον Απρίλιο, από 3,3 εκατ.
Οι αρχές σχεδιάζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα πιστοποίησης για αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, ξενοδοχεία και εστιατόρια
Το χτύπημα στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, μια κρίσιμη πηγή εσόδων, από την πανδημία του κορωνοϊού εμφανίστηκε έντονα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδειξαν την κατάρρευση των αφίξεων των ξένων.
Περίπου 24.000 ξένοι τουρίστες έφτασαν στην Τουρκία τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 3,3 εκατομμύρια τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σήμερα.
Ισχυριζόμενη ότι έχει περιορίσει το ξέσπασμα του ιού, η Τουρκία θέλει να χαλαρώσει το lockdown από τον Ιούνιο.
Οι αρχές σχεδιάζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα πιστοποίησης για αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, ξενοδοχεία και εστιατόρια, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Mehmet Ersoy στη NTV στις 16 Μαΐου.
Το σύστημα θα επικεντρωθεί στους κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής, είπε.
Η κυβέρνηση εισήγαγε επίσης φορολογικές περικοπές και αναβολές πληρωμών για επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του τουριστικού τομέα, για να βοηθήσει στην ανάκαμψη.
Οι ξένοι τουρίστες εισέφεραν στη χώρα 28,7 δισ. δολάρια το 2019, το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού τουριστικού εισοδήματος της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης