Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως πρέπει να λειτουργούν τα γυμναστήρια μετά το σοκ του κορωνοιού;

tags :
Πως πρέπει να λειτουργούν τα γυμναστήρια μετά το σοκ του κορωνοιού;
Πως πρέπει να λειτουργούν τα γυμναστήρια στην εποχή του κορωνοιού; - Εδώ μια ιδέα
Πως πρέπει να λειτουργούν τα γυμναστήρια μετά το σοκ του κορωνοιού;
Ας δούμε λίγο τα δεδομένα στις ΗΠΑ, όπου πριν ένα χρόνο υπήρχαν 20.340 γυμναστήρια.  
Με τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ να κάνουν τα πρώτα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα τα γυμναστήρια θα πρέπει να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών έχοντας κατά νου την κοινωνική απόσταση.
Πως όμως θα συνδυαστεί η άθληση με την κοινωνική απόσταση;
Πολλά γυμναστήρια, κέντρα υγείας και στούντιο γιόγκα είναι ακόμα κλειστά, αλλά αυτά που ανοίγουν ξανά έχουν υιοθετήσει αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης και νέα πρωτόκολλα υγιεινής.
Η πανδημία έχει οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές συμπεριφορά των καταναλωτών, μεταφέροντας ουσιαστικά ολόκληρη την εμπειρία προπόνησης από ένα γυμναστήριο στο σπίτι, αναγκάζοντας ορισμένα γυμναστήρια κατά τη διάρκεια της καραντίνας να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης καθώς οι διαχειριστές έδιναν αγώνα να πληρώσουν ενοίκια.
Ένα μεγάλο πρόβλημα με τα γυμναστήρια σχετίζεται με το γεγονός ότι πρέπει να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των πελατών.
Την ίδια στιγμή η γυμναστική στο σπίτι και η τηλεάθληση αποκτούν δυναμική διεθνώς, ενώ πολλοί θα ήθελαν να συνεχίσουν να προπονούνται από το σπίτι για το υπόλοιπο του έτους, ή τουλάχιστον έως ότου υπάρξει αποδεδειγμένο εμβόλιο.

Πως πρέπει να είναι τα γυμναστήρια;

Ένα γυμναστήριο στο Χονγκ Κονγκ έχει εγκαταστήσει γυάλινα διαχωριστικά.
Σύμφωνα με το CNBC, αυτά τα διαχωριστικά βοηθούν να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού άπαξ και υπάρχει ο περιορισμός της απόσταση του 1,5 μέτρου και σύμφωνα με την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, δεν μπορεί να διατηρηθεί εύκολα, η απόσταση του 1,5 μέτρου.  
Οι οδηγίες της αμερικανικής κυβέρνησης για το άνοιγμα των γυμναστηρίων βρίσκονται στην πρώτη φάση, "μπορούν να ανοίξουν εάν συμμορφώνονται με αυστηρά πρωτόκολλα φυσικής απόστασης και αποχέτευσης".
Ο Kevin Heffernan, καθηγητής ανθρώπινης απόδοσης στο Syracuse University, Πανεπιστήμιο των Συρακουσών, δήλωσε ότι τα γυμναστήρια έχουν συγκεντρώσει πολλά μηχανήματα πολύ κοντά, δεν είναι ιδανικά σχεδιασμένα για κοινωνικές αποστάσεις.
Δημιουργείτε πολύ ιδρώτας και οι άνθρωποι αναπνέουν πολύ, η μετάδοση του ιού αυξάνεται κατακόρυφα.
Για να δείτε πώς ταξιδεύει ένα φτέρνισμα σε έναν εσωτερικό χώρο - δείτε το κύμα σταγονιδίων στους διαδρόμους σούπερ μάρκετ στο video - προσομοίωση στο τέλος αυτού του κειμένου.
Τώρα φανταστείτε αν ήταν σε γυμναστήριο ...
Τα γυμναστήρια έχουν μια ανηφορική μάχη κυρίως να κερδίσουν την υποστήριξη των πελατών – τα διαχωριστικά κοινωνικής απόστασης γύρω από τα μηχανήματα άσκησης πιθανότατα να είναι λύση.
Ωστόσο η μάχη θα δοθεί μεταξύ γυμναστηρίου και άσκησης από το σπίτι, το πελατολόγιο των γυμναστηρίων θα μειωθεί εκ των πραγμάτων για το ορατό μέλλον.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/hk%20gym.jpg?itok=jXj_dqVf
https://zh-prod-1cc738ca-7d3b-4a72-b792-20bd8d8fa069.storage.googleapis.com/s3fs-public/inline-images/hk%20gym%20social%20distancing%20walls.jpg?itok=hCWIp2GS
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης