Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (Ιταλία): Ιστορική στροφή η γαλλογερμανική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Conte (Ιταλία): Ιστορική στροφή η γαλλογερμανική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης
Ο Ιταλός πρωθυπουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Κομισιόν μπορεί να βελτιώσει το σχέδιο για την ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού
Για «ιστορική στροφή» κάνει λόγο ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, αναφερόμενος στη γαλλογερμανική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης 500 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «η Κομισιόν μπορεί να βελτιώσει αυτό το σχέδιο».
Η εφημερίδα του Μιλάνου, παράλληλα, αναφέρει ότι ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συνεχίζει να απορρίπτει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει, η χώρα του την οικονομική στήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
«Πέρα από τις διάφορες πολιτικές ευαισθησίες και τις όποιες προϋποθέσεις, δεν στοχεύω σε αυτή την βοήθεια και λόγω της συνολικής ισχύος της συγκεκριμένης χρηματοδότησης», πρόσθεσε ο Conte, πάντα σύμφωνα με πηγές της Corriere della Sera.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των μέχρι τώρα υπολογισμών, η Ιταλία θα μπορούσε να λάβει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας περίπου 37 δισ. ευρώ, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης (αν το συνολικό του “βάρος” παραμείνει στα 500 δισ. ευρώ) η επιχορήγηση προς τις διάφορες ιταλικές περιφέρειες μπορεί να αγγίξει τα 100 δισ. ευρώ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης