Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

University of Cambridge: Το σοκ διεθνώς λόγω covid 19 θα στοιχίσει από 3,3 τρισ. έως 82 τρισ.

University of Cambridge: Το σοκ διεθνώς λόγω covid 19 θα στοιχίσει από 3,3 τρισ. έως 82 τρισ.
Το Cambridge Business Risk έχει συμπεριλάβει τέσσερα σενάρια
Ο κίνδυνος για το ΑΕΠ για διάστημα 5 χρόνων από το COVID-19 μπορεί να κυμαίνεται από 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια έως 82 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ανάλυση κινδύνου αναφέρει το University of Cambridge.
Αυτό είναι αρκετά ευρύ φάσμα, αλλά το ενδιαφέρον είναι οι παραδοχές.
Η σχέση κινδύνων ως προς ΑΕΠ τα επόμενα πέντε χρόνια από την πανδημία του κορωναϊού θα μπορούσε να κυμαίνεται από μια αισιόδοξη απώλεια 3,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ή 0,65% του παγκόσμιου ΑΕΠ σε διάστημα 5 ετών με σενάριο ταχείας ανάκαμψης έως 82,4 τρισεκατομμύρια δολάρια ή16,3% του διεθνούς ΑΕΠ με σενάριο οικονομικής ύφεσης υποστηρίζει το Κέντρο Σπουδών Κινδύνου στο University of Cambridge.
Σύμφωνα με την τρέχουσα σύγκλιση των οικονομολόγων ο υπολογισμός του ΑΕΠ σε σχέση με τους κινδύνους θα ήταν 26,8 τρισεκατομμύρια δολάρια ή 5,3% του πενταετούς διεθνούς ΑΕΠ, αναφέρεται σε μια παρουσίαση «COVID-19 και business risk» που εκπονήθηκε από το Κέντρο Μελετών Κινδύνου.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κέντρου Κινδύνων, η σχέση ΑΕΠ προς κινδύνους στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κυμαινόταν από 550 δισεκατομμύρια δολάρια (0,4% του πενταετούς ΑΕΠ) έως 19,9 τρισεκατομμύρια δολάρια (13,6% του ΑΕΠ 5 ετών), στο Ηνωμένο Βασίλειο από 96 δισεκατομμύρια δολάρια (0,46%) έως 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια (16,8%) και στην Κίνα από 1,03 τρισεκατομμύρια δολάρια (0,9%) σε 19,2 τρισεκατομμύρια δολάρια (16,5%).

Το Cambridge Business Risk έχει συμπεριλάβει τέσσερα σενάρια

    L1: Ένα θετικό σενάριο για την πορεία ανάκαμψης στο οποίο η ζήτηση τροφοδοτεί μια ταχεία οικονομική ανάκαμψη με υπέρβαση της ανάκαμψης, με βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα καλύτερα από τα αναμενόμενα σήμερα

    L2: Οικονομική πρόβλεψη βασικού σεναρίου.
Στο σενάριο αυτό σημειώνεται μια αργή καμπύλη ανάκαμψης με κάποια περίοδο οικονομικής ανάπτυξης πριν από την τελική φάση ανάκαμψης

    L3: Απαισιόδοξη προοπτική διαρθρωτικών ζημιών στην οικονομία και μακρά περίοδο ύφεσης

    L4: Το σενάριο της οικονομικής ύφεσης σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα με την οικονομία να βυθίζεται και αρνητικές υποθέσεις, όπως σοβαρά δεύτερα κύματα μόλυνσης ή πολιτική προστατευτισμού.

Τι θα συμβεί;

Τείνουμε να απορρίψουμε τα σενάρια L1 και L4.
Σημειώστε ότι η πρόβλεψη για ανάκαμψη 5,3% στο ΑΕΠ δεν είναι ανάκαμψη σε σχήμα V.
Είναι ακόμα πολύ νωρίς.
Δεν γνωρίζουμε εάν το Covid-19 θα επιστρέψει το φθινόπωρο, εάν ένα αξιόπιστο εμβόλιο είναι πολύ κοντά, ή τα αποτελέσματα του πρώιμου τέλους της καραντίνας ήταν σωστή επιλογή.
Υπάρχει επίσης κίνδυνος μετάλλαξης που θα μπορούσε αργότερα να ακυρώσει ακόμη και ένα επιτυχημένο εμβόλιο.

Τα δεδομένα στις ΗΠΑ

    8 Μαΐου: Πάνω από 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν καθώς η ανεργία αυξάνεται σε ιστορικά ρεκόρ

    15 Μαΐου: Οι λιανικές πωλήσεις μειώνονται πολύ περισσότερο από τις αναμενόμενες

    15 Μαΐου: Η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται δραματικά αποτελώντας χαμηλό 101 χρόνων

Η Fed προωθεί περισσότερα δωρεάν χρήματα

Η Fed δεν μπορεί να δώσει άμεσα χρήματα, έτσι ώστε να επισκιάσει το Κογκρέσο.
Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell και ο πρόεδρος της Fed της Minneapolis Neel Kashkari ζήτησαν και οι δύο δράση από το Κογκρέσο.
Αυτό είναι ένα σημάδι πανικού.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/https___images.saymedia-content.com_.image_MTcyNjY1MjQ3OTMxMzEyMDc0_us-covid-19-gdp-at-risk.png?itok=wlCqcP56
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/https___images.saymedia-content.com_.image_MTcyNjY1MzAxNjE4NDAyNDUx_global-covid-19-gdp-at-risk.png?itok=tuWFfNW3
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης