Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτικά ΕΚΤ: Αναπροσαρμογή του προγράμματος πανδημίας τον Ιούνιο του 2020 - Θα πρέπει να αποκλειστεί η ανάκαμψη τύπου V

Πρακτικά ΕΚΤ: Αναπροσαρμογή του προγράμματος πανδημίας τον Ιούνιο του 2020 - Θα πρέπει να αποκλειστεί η ανάκαμψη τύπου V
Η ΕΚΤ ζητά στήριξη της οικονομίας και από τη δημοσιονομική πολιτική
Η ανάγκη για στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης και από τη δημοσιονομική πολιτική επισημαίνεται στα πρακτικά της ΕΚΤ από τη συνεδρίαση του Απριλίου.
«Τα μέτρα νομισματικής πολιτικής έχουν προσφέρει ισχυρή νομισματική διευκόλυνση» επισημαίνεται και τονίζεται πως «η νομισματική πολιτική πρέπει επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».
Παράλληλα, τα μέλη της ΕΚΤ εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι τα σενάρια για την οικονομία ενδεχομένως να είναι... παρωχημένα.
«Το ήπιο σενάριο πιθανόν να είναι υπερβολικά αισιόδοξο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα πρακτικά της ΕΚΤ που δόθηκαν σήμερα (22/5/2020) στη δημοσιότητα.
Επίσης, εκφράζεται η εκτίμηση ότι πιθανόν θα πρέπει να αποκλειστεί μια ανάκαμψη της οικονομίας τύπου «V».
Τέλος αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση του Ιουνίου, η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι έτοιμη να προσαρμόσει το πρόγραμμα της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης