Κοινωνία

Παραιτείται το Δημόσιο από τις αναιρέσεις για την υπόθεση της Marfin

tags :
Παραιτείται το Δημόσιο από τις αναιρέσεις για την υπόθεση της Marfin
Ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
Με ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από τις αναιρέσεις, τις οποίες είχε ασκήσει κατά των αποφάσεων που επιδίκαζαν αποζημιώσεις 2,2 εκατ. ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων της 5ης Μαΐου 2010, στο κτίριο της τράπεζας Marfin, στο κέντρο της Αθήνας.
Σημειώνεται πως εκείνη την ημέρα έχασαν τη ζωή τους η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η 35χρονη έγκυος Παρασκευή Ζούλια.
Την παραίτηση από τις αναιρέσεις είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της τελετής για τη συμπλήρωση των δέκα ετών στη μνήμη των θυμάτων.
Η Ολομέλεια με 68 ψήφους τάχθηκε υπέρ της παραίτησης του Δημοσίου από την αναίρεση που είχε ασκήσει κατά τεσσάρων αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που είχαν επιδικάσει αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της Marfin.
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αναμένεται να προσέλθει στο Α' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να καταθέσει τις παραιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου από τις αναιρέσεις που έχει ασκήσει κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με τις οποίες δικαιώθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων και τους επιδικάσθηκαν αποζημιώσεις ύψους 2,2 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης