Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Ανεπιθύμητοι οι Σουηδοί - Μικρό όφελος από την αποφυγή του lockdown

Capital Economics: Ανεπιθύμητοι οι Σουηδοί - Μικρό όφελος από την αποφυγή του lockdown
H Capital Economics εκτιμά ότι η στάση της Σουηδίας, η οποία δεν προχώρησε σε lockdown, θα της προσφέρει περιορισμένο ή και μηδαμινό όφελος
Ανεπιθύμητοι είναι οι Σουηδοί για τα υπόλοιπα σκανδιναβικά κράτη, λόγω της πολιτικής που εφάρμοσαν για την πανδημία του κορωνοϊού, γεγονός που ασκεί πιέσεις στη σουηδική κορώνα, σύμφωνα με την Capital Economics.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η στάση της Σουηδίας, η οποία δεν προχώρησε σε lockdown, θα της προσφέρει περιορισμένο ή και μηδαμινό όφελος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νορβηγία, η Δανία και η Φινλανδία σκέφτονται να διατηρήσουν τα σύνορά τους με τη Σουηδία κλειστά, λόγω της υψηλότερης μετάδοσης της νόσου Covid-19 στη Σουηδία, η οποία δεν έλαβε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να ανακόψει το «κύμα» του ιού.
Η προοπτική να καταστούν οι Σουηδοί «personae non gratae» για τις υπόλοιπες κυβερνήσεις, είναι ορατή.
Δεδομένου ότι τα εμπορεύματα εξακολουθούν να διακινούνται, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα αφορά τα επαγγελματικά ταξίδια και τον τουρισμό.
Η προοπτική αυτή δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα στις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, καθώς ο τουρισμός αντιπροσωπεύει ένα σχετικά μικρό μερίδιο παραγωγής στις σκανδιναβικές οικονομίες και το μερίδιο των διανυκτερεύσεων από τουρίστες από τη Σουηδία δεν είναι μεγάλο.
Δεν αποκλείεται, δεδομένου του κόστους της επίσκεψης στη Σκανδιναβία, το μεγαλύτερο μέρος των διανυκτερεύσεων τουριστικών διαμονών στην περιοχή να προέρχεται από ντόπιους και όχι ξένους.
Το παράδειγμα της Σουηδίας καταδεικνύει το γεγονός ότι οι οικονομικές προοπτικές είναι αλληλένδετες με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης