Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολλάει η διάσωση της Lufthansa, εμπόδιο οι αξιώσεις της γερμανικής κυβέρνησης

Κολλάει η διάσωση της Lufthansa, εμπόδιο οι αξιώσεις της γερμανικής κυβέρνησης
Το αίτημα της κυβέρνησης Merkel η Lufthansa να προμηθεύεται αεροπλάνα μόνο από την Airbus βάζει φρένο στις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση του γερμανικού αερομεταφορέα
Η διάσωση του γερμανικού αερομεταφορέα Lufthansa αναμένεται να καθυστερήσει, καθώς η γερμανική κυβέρνηση εγείρει νέες αξιώσεις, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση της Angela Merkel θέτει ως προαπαιτούμενο η αεροπορική να προμηθεύεται αεροπλάνα μόνο από την Airbus, δηλαδή τον Ευρωπαίο κατασκευαστή, και όχι από την αμερικανική Boeing.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα επέφερε τεράστια οικονομική επιβάρυνση για τη Lufthansa, η οποία έχει ήδη παραγγείλει δεκάδες αεροσκάφη από την Boeing.
Πιο συγκεκριμένα, τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνιa θα χρειαστούν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση καινούργιων αεροσκαφών.
Ως αποτέλεσμα, το ποσό των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ που προσέφερε η γερμανική κυβέρνηση θα τύχει σημαντικής απομείωσης.
Με άλλα λόγια, μια τέτοια διάσωση δεν θα είχε νόημα.
Δεδομένου αυτού του νέου όρου, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της εταιρείας δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για το πακέτο διάσωσης.
Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου της Lufthansa, που θα συζητούσε τους όρους του πακέτου σήμερα, Παρασκευή, αναβλήθηκε για τη Δευτέρα.
Η Lufthansa, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας και την αναμενόμενη παρατεταμένη μείωση των ταξιδιών, είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι είχε προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις που θα παραχωρούν στην κυβέρνηση μερίδιο 20% της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης