Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anthony Fauci (Υγεία ΗΠΑ): Ήρθε η ώρα να επανεκκινήσουμε την οικονομία

Anthony Fauci (Υγεία ΗΠΑ): Ήρθε η ώρα να επανεκκινήσουμε την οικονομία
Το πράσινο φως για την επανεκκίνηση της οικονομίας έδωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Antony Fauci
Ήρθε η ώρα να άρουμε το lockdown και να επανεκκινήσουμε την οικονομία, δήλωσε την Παρασκευή 22 Μαΐου στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Antony Fauci.
Ο δρ Fauci είπε πως η οικονομική δραστηριότητα μπορεί να κάνει «restart», ωστόσο, όπως επεσήμανε, πρέπει να ληφθούν πολύ σημαντικές προφυλάξεις.
Οι πολιτείες συνεχίζουν να κάνουν τα σχέδιά τους για το μέλλον, επιτρέποντας σε μη «βασικές» επιχειρήσεις να ανοίξουν και χαλαρώνοντας τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις.
Ακόμα και οι πλέον χτυπημένες από τον κορωνοϊό περιοχές της χώρας, το Νιου Τζέρσι και η Νέα Υόρκη, αναμένεται να ανοίξουν τις παραλίες τους.
Ο σύμβουλος υγείας του Λευκού Οίκου, δρ Anthony Fauci, είπε στο Meg Tirrell του CNBC ότι τα κράτη που παραμένουν κλειστά για πολύ καιρό λόγω του κορωνοϊού θα μπορούσαν να υποστούν «ανεπανόρθωτη ζημιά».
«Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είχαν λάβει πιο αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία Covid-19.
Σε κάθε περίπτωση, τώρα είναι η ώρα να επανεκκινήσουμε την οικονομία των ΗΠΑ, ανάλογα, βέβαια, με την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε περιοχή.
Ωστόσο, πλέον μπορούμε να σκεφτόμαστε σοβαρά την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας, ώστε κάποια στιγμή να επανέλθουμε στην ομαλότητα».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Fauci είχε προειδοποιήσει τα μέλη του Κογκρέσου ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν περισσότερα «βάσανα και θάνατο» λόγω του κορωνοϊού εάν ορισμένες επιχειρήσεις επιτρέψουν την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας πολύ νωρίς.
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Γερουσίας για την Υγεία, την Εκπαίδευση, την Εργασία και τις Συντάξεις στις 12 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης