Κορωνοϊός – Γαλλία: Θα επιτραπούν οι θρησκευτικές συναθροίσεις – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους πιστούς

Κορωνοϊός – Γαλλία: Θα επιτραπούν οι θρησκευτικές συναθροίσεις – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους πιστούς
Aναμένεται η επαναφορά του εκκλησιάσματος από τις αρχές Ιουνίου
Θα επιτρέψουν ξανά τις θρησκευτικές συναθροίσεις οι γαλλικές αρχές, μετά από δύο μήνες απαγόρευσης τους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όμως οι πιστοί θα πρέπει να φορούν μάσκες.
Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Παρασκευή 22/5 ότι θα εκδώσει διάταγμα στο οποίο θα καθορίζονται οι νέοι κανόνες για τις θρησκευτικές συναθροίσεις και σύμφωνα με αυτό, θα καταργηθεί η απαγόρευση συναθροίσεων που επιβλήθηκε τον Μάρτιο, ως μέρος των κρατικών προσπαθειών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Ωστόσο, η μαζική προσευχή θα πρέπει να τηρεί προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας, της απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των πιστών, αλλά και του πλυσίματος των χεριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.
Σημειώνεται ότι η γαλλική κυβέρνηση χαλάρωσε στις αρχές του μήνα μερικά από τα μέτρα απαγόρευσης, χωρίς όμως να άρει τις απαγορεύσεις μαζικής προσευχής, κάτι που προκάλεσε διαμαρτυρίες από οργανώσεις πιστών, που έκαναν λόγο για άδικη αντιμετώπιση.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο τόνισε ότι αναμένεται η επαναφορά του εκκλησιάσματος από τις αρχές Ιουνίου, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οι ομάδες πιστών θα μπορούν να προσεύχονται μαζί μόλις δοθούν στη δημοσιότητα οι νέοι κανόνες.
Υπενθυμίζεται ότι οι μουσουλμάνοι, που αποτελούν περίπου το 9% του πληθυσμού της Γαλλίας, σύμφωνα με έκθεση του 2017 του ερευνητικού κέντρου Pew,  γιορτάζουν αυτό το Σαββατοκύριακο το Εΐντ αλ-φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS