Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani: Θα ανοίξουν και πάλι πολιτιστικοί χώροι και χώροι λατρείας

Rouhani: Θα ανοίξουν και πάλι πολιτιστικοί χώροι και χώροι λατρείας
Την Κυριακή 24/5 ανοίγουν και πάλι μουσεία και ιστορικοί τόποι,
Σε κινήσεις για το άνοιγμα εκ νέου επιχειρήσεων, χώρων λατρείας και πολιτιστικών χώρων, προχωρά το Ιράν, καθώς η χώρα χαλαρώνει τα μέτρα που επέβαλε για να περιορίσει την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Την Κυριακή 24/5 ανοίγουν και πάλι μουσεία και ιστορικοί τόποι, ώστε η επαναλειτουργία τους να συμπέσει με τους εορτασμούς του Ιντ ελ-Φιτρ, με τους οποίους τελειώνει ο μουσουλμανικός ιερός μήνας νηστείας του Ραμαζανιού, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος H. Rouhani.
Τα ιερά τεμένη θα ανοίξουν τη Δευτέρα 25/5 και σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο Rouhani την περασμένη εβδομάδα, θα ανοίγουν για τρεις ώρες το πρωί και για τρεις ώρες το απόγευμα, ενώ κλειστά θα παραμείνουν μερικά τμήματά τους, όπως στενοί διάδρομοι.
Στις εργασίες τους θα επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα το επόμενο Σάββατο.
«Μπορούμε να πούμε πως περάσαμε τα τρία στάδια αναφορικά με τον κορωνοϊό», δήλωσε ο Rouhani.
Η τέταρτη φάση είναι η ανάσχεση του κορvνοϊού σε 10 από τις 31 επαρχίες του Ιράν, όπου η κατάσταση είναι καλύτερη και οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα ενταθούν, ενώ οι μολυσμένοι ασθενείς θα διαχωρίζονται από τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Τα εστιατόρια, όπως δήλωσε ο Rouhani. την περασμένη εβδομάδα, θα ανοίξουν και πάλι μετά το Ραμαζάνι, οι αθλητικές δραστηριότητες θα επαναληφθούν χωρίς θεατές, τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν στις 6 Ιουνίου, όχι όμως και οι ιατρικές σχολές.
Σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσε, το 88% των νεκρών από Covid-19 στο Ιράν ήταν ασθενείς με υποκείμενο νόσημα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 7.000 έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους από την πανδημία στο Ιράν και πάνω από 130.000 έχουν μολυνθεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης