Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το ΥΠΕΞ για Έβρο και τουρκικό στρατό: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος

Το ΥΠΕΞ για Έβρο και τουρκικό στρατό: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος
Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί κατάληψης ελληνικού εδάφους στον Έβρο
«Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος», διαβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων περί κατάληψης τμήματος στον Έβρο από Τούρκους στρατιώτες.
«Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος.
Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα προέβη σε διάβημα προς την Τουρκία με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.
Λόγω της υποχώρησης των υδάτων η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο σημείο της στον Έβρο ανήκει, ισχυρισμό που απορρίπτει κατηγορηματικά η ελληνική πλευρά.
Στον Νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.
Η διαφορά δεν είναι καινούρια και έχει να κάνει με την αλλαγή λόγω της εποχής της κοίτης του ποταμού Εβρου.
Η κοίτη έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα. Αυτή τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία προκειμένου να διεκδικήσει μια περιοχή περίπου 16 στρεμμάτων.

Δένδιας: Είναι ντροπή να υιοθετεί κάποιος fake news για κατάληψη ελληνικού εδάφους

«Είναι ντροπή να υιοθετεί κάποιος fake news και να ισχυρίζεται ότι έχει καταληφθεί έδαφος της χώρας του από ξένη δύναμη. Η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών καθιστά σαφές πως καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος και κάνει λόγο για διασπορά fake news, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης