Σύψας (λοιμωξιολόγος): Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα έχουμε και δεύτερο κύμα του ιού από το καλοκαίρι

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα έχουμε και δεύτερο κύμα του ιού από το καλοκαίρι
"Ο ιός δε συγχωρεί κανένα λάθος", τόνισε ο Ν. Σύψας
«Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα έχουμε και δεύτερο κύμα, όχι από το χειμώνα, αλλά από το καλοκαίρι», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό, Ν. Σύψας.
Ο κ. Σύψας μιλώντας  στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «βλέπουμε την επίδραση από τη χαλάρωση των μέτρων και ευτυχώς μέχρι στιγμής η καμπύλη της επιδημίας είναι πάρα πολύ χαμηλά.
Ξεκινάμε από ένα πολύ καλό σημείο το καλοκαίρι μας», ενώ σημείωσε για τους συνωστισμούς έξω από τα μπαρ πως είναι πιθανό να φανεί σε δύο βδομάδες από τώρα στην καμπύλη της επιδημίας.
Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί ανά πάσα στιγμή η ωραία εικόνα που έχουμε τώρα να ανατραπεί ταχύτατα.
Ο ιός δε συγχωρεί κανένα λάθος.
Λάθος σημαίνει καταστροφή.
Ο ιός θα χτυπήσει ανελέητα».
Αναφορικά με το να μη γίνονται τεστ στους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι πρόκειται για απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας πως εμείς μπορούμε να κάνουμε δειγματοληπτικά τεστ σε τουρίστες που προέρχονται από χώρες με υψηλό επιπολασμό.  Ο ίδιος εκτίμησε πως μπορούμε έγκαιρα να αντιμετωπίσουμε ένα κρούσμα, ενώ ανέφερε πως  είναι σαφές ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα.
«Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και υπάρχει μεγάλη εισροή εισαγόμενων κρουσμάτων μπορεί και να σταματήσει ο τουρισμός», σημείωσε.
Για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων ο κ. Σύψας , αφού σημείωσε ότι το άνοιγμα της Γ΄   Λυκείου δεν είχε καμία επίδραση στην επιδημία και περιμένουμε να δούμε και το άνοιγμα των μικρότερων τάξεων, τόνισε ότι «τα σχολεία δεν μπορούν να μένουν κλειστά.
Η καλύτερη εποχή είναι τώρα για να ανοίξουν».
Πάντως, η απόφαση θα ληφθεί αύριο, Κυριακή 24/5,  από την επιτροπή.
Τέλος, για τα γυμναστήρια ανέφερε πως είναι από τα πιο επικίνδυνα μέρη και από τα τελευταία που πρέπει να ανοίξουν και μάλιστα, ακόμα γίνονται συζητήσεις για την καταληκτική ημερομηνία ανοίγματός τους.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS