Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη προς τους επιχειρηματίες: Η πολιτεία έκανε το καθήκον της, σειρά σας να κάνετε το δικό σας για την τόνωση της οικονομίας

Μήνυμα Μητσοτάκη προς τους επιχειρηματίες: Η πολιτεία έκανε το καθήκον της, σειρά σας να κάνετε το δικό σας για την τόνωση της οικονομίας
Ο πρωθυπουργός αναμένει από τους επιχειρηματίες να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη στήριξη της απασχόλησης
Μήνυμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να αναλάβει δράση και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας, που ανακοίνωσε στις 20/5, η πολιτεία έχει κάνει το καθήκον της και έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για τη στήριξη της οικονομίας,  σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης σε αποκλειστική του δήλωση στη Realnews.
Τώρα αναμένει από τους επιχειρηματίες να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη στήριξη της απασχόλησης.
Αυτό για τον πρωθυπουργό σημαίνει ανοιχτές επιχειρήσεις και διατήρηση των θέσεων απασχόλησης.
«Εμείς επιλέγουμε δουλειές, όχι λουκέτα» είναι το σύνθημά του. Αυτό άλλωστε αποτελεί και την πεμπτουσία του πακέτου μέτρων ύψους 24 δισεκ. ευρώ που ανακοίνωσε.
Όπως τόνισε «κλειδί του σχεδιασμού είναι το έκτακτο και προσωρινό πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την απασχόληση.
Όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι η σύμπραξη του κράτους και όλων των δυνάμεων της παραγωγής, ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας μέσε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους επόμενους μήνες  είναι μία ασπίδα της κοινωνίας απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.
Αλλά και για γέφυρα  που οδηγεί την εθνική οικονομία, από τη σημερινή αβεβαιότητα, στην όχθη της σταθερότητας. Και, μετά, στη δυναμική ανάπτυξη του 2021.
Τρεις είναι οι στόχοι μας: Υπεράσπιση της εργασίας, στήριξη των επιχειρήσεων και ελάφρυνση των νοικοκυριών από βάρη, ώστε να τονωθεί η κατανάλωση.
Κλειδί του ενιαίου προγράμματος είναι το σχέδιο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την απασχόληση.
Γιατί, ακριβώς η μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή σήμερα, είναι η ανεργία.
Γι ‘ αυτό και η κυβέρνηση, αντί να μοιράζει επιδόματα ανεργίας, ενισχύει την εργασία. Εμείς επιλέγουμε δουλειές, όχι λουκέτα.
Η ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ λοιπόν δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, που δοκιμάζονται να αναδιατάσσουν το προσωπικό τους με βάση τις συνθήκες.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, προβλέπει ότι το κράτος θα παρεμβαίνει, ώστε οι μισθοί να διατηρούνται σχεδόν ακέραιοι.
Με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Πάντα με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό και με απαγόρευση απολύσεων.
Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην  πράξη ότι, αντί για επιδόματα ανεργίας, επιλέγει την ενίσχυση της εργασίας.
Και επιτρέπει στους εργοδότες να αξιοποιήσουν τη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ συνδυαστικά με τις ευεργετικές ρυθμίσεις των συμβάσεων σε αναστολή.

Η πολιτεία, συνεπώς, έχει κάνει το καθήκον της. Παρέχει ευελιξία στους εργοδότες και οικονομική κάλυψη στους εργαζόμενους.
Προσωπικά τώρα περιμένω και από τους επιχειρηματίες – ιδίως του τουρισμού – να ανταποκριθούν και ανοίξουν τις εγκαταστάσεις τους.  
Τους ενθαρρύνω να δράσουν. Γιατί έχουν κι αυτοί το δικό τους μερίδιο κοινωνικής ευθύνης.
ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ  σημαίνει σύμπραξη της πολιτείας με τον κόσμο της εργασίας και την επιχειρηματικότητα, για να ανακτήσει η χώρα το έδαφος και τον χρόνο που της στέρησε η πανδημία.
Ένα στοίχημα που είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης