Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Μειώνονται τα κρούσματα και οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Γαλλία: Μειώνονται τα κρούσματα και οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία
O αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 250 σε 144.806 σε 24 ώρες
Τα ποσοστά μόλυνσης από κορωνοϊό στη Γαλλία έχουν επιβραδυνθεί περαιτέρω και ο αριθμός των ασθενών σε νοσοκομεία και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνεχίζει επίσης να μειώνεται, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την άρση του lockdown, τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Υγείας το Σάββατο (23/5) έδειξαν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 250 σε 144.806 σε 24 ώρες.
Πρόκειται για αύξηση 0,2%, κάτω από την αντίστοιχη του 0,3% των τελευταίων επτά ημερών και πολύ κάτω από το μέσο όρο του 0,8%, που παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα του lockdown.
Η Ιταλία και η Ισπανία ανέφεραν επίσης επιβεβαιωμένες περιπτώσεις αύξησης κατά 0,3% κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Ο αριθμός των ατόμων στο νοσοκομείο με κορωναϊό μειώθηκε κατά 205 σε 17.178 το Σάββατο, συνεχίζοντας μια σταδιακή μείωση που συνεχίστηκε για περισσότερες από πέντε εβδομάδες από τα υψηλά των 32.292 στις 14 Απριλίου.
Ο αριθμός των ατόμων σε ΜΕΘ μειώθηκε κατά 36 ή 2,1% σε 1.665, αρκετά μακριά από το αποκορύφωμα της 8ης Απριλίου με 7.148 ασθενείς.
Και οι δύο αριθμοί είναι βασικά μέτρα για την ικανότητα ενός εθνικού συστήματος υγείας να αντιμετωπίσει την επιδημία.
Η γαλλική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα ποσοστά μόλυνσης και τον αριθμό των ασθενών  για να αποφασίσει εάν θα χαλαρώσει περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα τις επόμενες εβδομάδες.
Το υπουργείο ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός θανάτων της Γαλλίας για κορωνοϊό ανήλθε σε 28.332, αύξηση 117 ή 0,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο, αναφέρει το Reuters.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης