Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jens Spahn (Γερμανία): Κάπου έχει δίκιο ο Trump με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Jens Spahn (Γερμανία): Κάπου έχει δίκιο ο Trump με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού αλλά μετά το τέλος της πανδημίας ζήτησε ο Γερμανός υπουργός
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας προέτρεψε τις ΗΠΑ να παραμείνουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αν και αναγνωρίζει πως χρειάζεται κάποια αναθεώρηση. 
Ο Jens Spahn μιλώντας στους Financial Times σημείωσε πως ο Οργανισμός είναι επιρρεπής σε «επιρροή από μεμονωμένα μέλη» και «πρέπει να εξαρτάται λιγότερο από αυτές τις χώρες».
«Αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να πούμε ότι δεν χρειαζόμαστε πια τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας», πρόσθεσε.
«Στη μέση μιας κρίσης, όταν σβήνουμε μία πυρκαγιά, δεν μπορούμε να μιλάμε για τη μεταρρύθμιση της πυροσβεστικής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Spahn.
«Πρώτον, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση, και μόνο τότε θα μιλήσουμε για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», παρατήρησε.
Ο Γερμανός υπουργός μίλησε λίγες μέρες μετά την απειλή του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να αποσύρει τη χώρα του από τον Οργανισμός, εκτός και εάν αποδείξει την ανεξαρτησία του από την Κίνα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Κίνα για την εξάπλωση του Covid-19, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Wuhan.
Επίσης έχει καταλογίσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι βοήθησε το Πεκίνο να κρύψει την αλήθεια για το ξέσπασμα της πανδημίας.
Ο Trump «πάγωσε» τις αμερικανικές χρηματοδοτήσεις για τον οργανισμό τον Απρίλιο.
Χωρίς να κατονομάσει την Κίνα, ο  Spahn είπε ότι οι ΗΠΑ «έχουν κάπου δίκιο - ο ΠΟΥ πρέπει να μεταρρυθμίσει τη διακυβέρνηση και τη λογοδοσία του».
«Πρέπει να καταλάβουμε ακριβώς πού πηγαίνουν τα χρήματα», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης