Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Επιτυχής η πρώτη μεταμόσχευση πνευμόνων στην Ευρώπη σε 45χρονη ασθενή με κορωνοϊό

Αυστρία: Επιτυχής η πρώτη μεταμόσχευση πνευμόνων στην Ευρώπη σε 45χρονη ασθενή με κορωνοϊό
Η 45χρονη ασθενής δεν είχε προηγούμενη ασθένεια όμως ο κορωνοιός μέσα σε 8 εβδομάδες προκάλεσε πνευμονική ανεπάρκεια
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη στην Ευρώπη μεταμόσχευση πνευμόνων σε ασθενή με κορωνοϊο, σε νοσοκομείο της Βιέννης στην Αυστρία.
Ο ασθενής που δεν είχε καμία πιθανότητα να επιζήσει, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και οι θεράποντες γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.
Δύο παρόμοιες μεταμοσχεύσεις έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα μόνον στην Κίνα, από την οποία ωστόσο δεν υπήρξε μεταφορά της σχετικής τεχνογνωσίας, αλλά οι γιατροί στη Βιέννη βασίστηκαν στη δική τους εμπειρία, καθώς η αυστριακή πρωτεύουσα , με τουλάχιστον 100 μεταμοσχεύσεις πνευμόνων τον χρόνο -- και συνολικά πάνω από 2.000 έως σήμερα -- συγκαταλέγεται μαζί με το Τορόντο, το Κλίβελαντ και το Ανόβερο, στα μεγαλύτερα προγράμματα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η 45χρονη ασθενής, η οποία δεν είχε προηγούμενη ασθένεια και έχαιρε άκρας υγείας, είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό πριν από οκτώ εβδομάδες και η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της  οδήγησε σε ολική πνευμονική ανεπάρκεια, με τους γιατρούς να στρέφονται πλέον μόνο στην μεταμόσχευση ως ύστατη δυνατότητα διάσωσης της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης