Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έσπασε το αμερικανικό εμπάργκο το Ιρανικό τάνκερ - Έφτασε εν μέσω πανηγυρισμών στη Βενεζουέλα

Έσπασε το αμερικανικό εμπάργκο το Ιρανικό τάνκερ - Έφτασε εν μέσω πανηγυρισμών στη Βενεζουέλα
Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης καυσίμων παρά το γεγονός ότι διαθέτει από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο
Έφτασε στη Βενεζουέλα το πρώτο από τα πέντε τάνκερ που μεταφέρουν ιρανικό πετρέλαιο προς την κυβέρνηση Maduro, σπάζοντας το αμερικανικό εμπάργκο.
Μετά από ένα σκληρό μπαράζ απειλών μεταξύ της Ουάσιγκτον και Τεχεράνης τελικά καμία από τις δύο πλευρές δεν έκανε πράξη τις απειλές της με τις ΗΠΑ να αποφεύγουν τελικά την παρενόχληση του πλοίου και την δέσμευση του φορτίου.
Όπως αναφέρουν οι Fianacial Times, το πλοίο είχε ένα δύσκολο πολυήμερο δρομολόγιο να διανύσει καθώς ξεκίνησε από τη Μέση Ανατολή τον Μάρτιο, πέρασε από το Σουέζ, τη Μεσόγειο και διέσχισε τον Ατλαντικό ωκεανό κατευθυνόμενο νότια προς τη Βενεζουέλα.

Image
Το πλοίο Fortune, με ιρανική σημαία είναι το πρώτο που έφτασε στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας και κατευθύνθηκε προς τα διυλιστήρια της χώρας, συνοδευόμενο από πλοία του ναυτικού της Βενεζουέλας εν μέσω πανηγυρισμών.
Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης καυσίμων παρά το γεγονός ότι διαθέτει από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Τα διυλιστήρια της όμως έχουν καταρρεύσει σε μεγάλο βαθμό μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης και προσπαθεί να εισαγάγει πετρέλαιο λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην κυβέρνηση Maduro.
Η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει παρόμοιες κυρώσεις και στην κυβέρνηση της Τεχεράνης η οποία διαθέτει αυτή τη στιγμή τεράστια αποθέματα πετρελαίου λόγω της χαμηλής ζήτησης εν μέσω κορωνοϊού.
Το πλοίο έφτασε στην Καραϊβική σε μια εποχή που το Αμερικανικό ναυτικό έχει μεγάλη παρουσία στην περιοχή.
Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος Trump έστειλε πολεμικά πλοία στην θαλάσσια περιοχή με την αιτιολογία ότι θέλει «να σταματήσει τα καρτέλ, τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες που εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία του κορωνοϊού για να διακινούν ναρκωτικά στις ΗΠΑ» όπως είχε δηλώσει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης