Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός είναι… το Cernobyl της Κίνας – Συγκάλυψε και είπε ψέματα για τον ιό

ΗΠΑ:  Ο κορωνοϊός είναι… το Cernobyl της Κίνας – Συγκάλυψε και είπε ψέματα για τον ιό
Με τη στάση της Σοβιετικής Ένωσης το 1986 κατά το πυρηνικό δυστύχημα συγκρίνουν οι ΗΠΑ τα πεπραγμένα της Κίνας με τον Covid -19
Με το πυρηνικό δυστύχημα στον σταθμό του Cernobyl το 1986 παρομοιάζει ο Λευκός Οίκος τη στάση της Κίνας στην πανδημία του κορωνοϊού και κάνει λόγο για συγκάλυψη.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Robert O'Brien είπε ότι το Πεκίνο γνώριζε τι συνέβαινε με τον ιό, ο οποίος προήλθε από τη Wuhan, από το Νοέμβριο 2019, αλλά είπε ψέματα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και εμπόδισε τους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες.
«Αποδέσμευσαν έναν ιό στον κόσμο που κατέστρεψε τρισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομικό πλούτο και τώρα πρέπει να ξοδέψουμε άλλα τόσα για να κρατήσουμε την οικονομία μας ζωντανή, όπως και τους Αμερικανούς», δήλωσε ο σύμβουλος του Trump.
«Η συγκάλυψη που έκαναν για τον ιό θα μείνει στην ιστορία, μαζί με το Cernobyl.
Θα δούμε ένα ειδικό αφιέρωμα για αυτό σε 10 ή 15 χρόνια από τώρα », συνέχισε.
Η καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό του Cernobyl, στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Ουκρανίας, απελευθέρωσε ραδιενεργό πυρηνικό υλικό που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους μέσα σε εβδομάδες και ανάγκασε δεκάδες χιλιάδες να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Η Δύση καταλόγισε στη Μόσχα καθυστέρηση ως προς την ενημέρωση για την έκταση του ατυχήματος, που θεωρείται το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης