Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα κορωνοϊού η Βραζιλία – Μπλόκο Trump στους Βραζιλιάνους ταξιδιώτες

tags :
Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα κορωνοϊού η Βραζιλία – Μπλόκο Trump στους Βραζιλιάνους ταξιδιώτες
Επίκεντρο της πανδημίας η Λατινική Αμερική
Στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ βρίσκεται η Βραζιλία όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ μεγάλη αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των νεκρών.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή 24/5 ότι κατέγραψε άλλους 653 θανάτους αυξάνοντας στα 22.666 το σύνολο των θυμάτων από τον κορωνοϊό.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 15.813 με αποτέλεσμα το σύνολο τους να ανέρχεται στα 363.211.
Η Βραζιλία και η Λατινική Αμερική αποτελούν τη νέα μεγάλη εστία διασποράς του κορωνοϊού.
Είναι χαρακτηριστικό πως η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, αριθμός που διπλασιάστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αποφάσισε την απαγόρευση στις ΗΠΑ σε αλλοδαπούς προερχόμενους από τη Βραζιλία.
Όλοι οι μη Αμερικανοί που βρίσκονταν στη Βραζιλία ως και 14 ημέρες πριν αιτηθούν να τους επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ θα βλέπουν στο εξής τα αιτήματά τους να απορρίπτονται, αναφέρει ο Λευκός Οίκος, διευκρινίζοντας πως το διμερές εμπόριο δεν αναμένεται να επηρεαστεί από το μέτρο αυτό.
«Ο πρόεδρος ανέλαβε αποφασιστική δράση για να προστατεύσει τη χώρα μας αναστέλλοντας την είσοδο αλλοδαπών που βρίσκονταν στη Βραζιλία για περίοδο 14 ημερών πριν ζητήσουν να τους επιτραπεί η έλευση στις ΗΠΑ.
Το μέτρο θα συμβάλλει να εξασφαλιστεί ότι οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στη Βραζιλία δεν θα γίνουν αιτία επιπλέον μολύνσεων στη χώρα μας» αναφέρει ο Λευκός Οίκος, επισημαίνοντας πως από το μέτρο εξαιρούνται οι πολίτες των ΗΠΑ, οι σύζυγοί τους και οι μόνιμοι κάτοικοι.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής απαγορεύσει στις ΗΠΑ η είσοδος σε ταξιδιώτες από την Κίνα, χώρες της Ευρώπης, τον Καναδά και το Μεξικό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης