Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προσεγγίζουν τους 100.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Μετ’ εμποδίων η επιστροφή στην κανονικότητα

tags :
ΗΠΑ: Προσεγγίζουν τους 100.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Μετ’ εμποδίων η επιστροφή στην κανονικότητα
Την περασμένη εβδομάδα 11 Πολιτείες ανακοίνωσαν ρεκόρ κρουσμάτων
Τους 100.000 προσεγγίζουν οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 638 θάνατοι.
Έως σήμερα 25/5 ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 97.720 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 1,65 εκατομμύρια.
Πάντως, το Σαββατοκύριακο εκατομμύρια Αμερικάνοι ξεχύθηκαν στις παραλίες και στα πάρκα στο πλαίσιο της εθνικής γιορτής της Memorial Day που σηματοδοτεί και την έναρξη του καλοκαιριού, σε μια προσπάθεια επιστροφής στη νέα κανονικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.
Και οι 50 Πολιτείες έχουν άρει πολλά περιοριστικά μέτρα και έχουν ανοίξει εν μέρει τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ή του Ιλινόις, δεν επιτρέπεται ακόμα η λειτουργία εστιατορίων, κομμωτηρίων και άλλων επιχειρήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη εβδομάδα 11 Πολιτείες – ανάμεσα στις οποίες η Αλαμπάμα, η Μινεσότα, η Β. Ντακότα, το Αρκάνσας, το Μέιν, η Νεβάδα, κα. – ανακοίνωσαν ρεκόρ στα κρούσματα, γεγονός που σημαίνει πως οι ΗΠΑ κάθε άλλο παρά έχουν απαλλαχθεί από τον ιό.
Σε αυτό το πλαίσιο οι επιστήμονες ζητούν από τους πολίτες, οι οποίοι μετακινούνται με δημόσια μέσα και συναλλάσσονται σε κλειστούς χώρους να φορούν τις προστατευτικές μάσκες εφόσον δεν μπορούν να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας, αίτημα πάντως που συναντά τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης