Σουρβίνος (καθηγητής Ιολογίας): Είμαστε στο βέλτιστο σημείο για να ανοίξουν τα δημοτικά

Σουρβίνος (καθηγητής Ιολογίας): Είμαστε στο βέλτιστο σημείο για να ανοίξουν τα δημοτικά
Αδύνατο να ιχνηλατήσει κανείς σε περιστατικά αντίστοιχα με αυτά στου Ψυρρή
Τη θέση ότι η χώρα βρίσκεται στο βέλτιστο δυνατό σημείο για να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι δημοτικοί σταθμοί διατύπωσε ο καθηγητής Ιολογίας, Γ. Σουρβίνος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σουρβίνος υποστήριξε ότι σταθμίστηκε η εμπειρία από το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης, τονίζοντας πως η καμπύλη είναι τόσο χαμηλή που «μας κάνει πολύ αισιόδοξους» και πως δεν υπάρχει βέλτιστο σημείο για να γίνει το άνοιγμα των σχολείων και να γυρίσουν ξανά τα παιδιά στις τάξεις και στην κανονικότητά τους.
Ο κ.Σουρβίνος υπογράμμισε ότι παρότι οι επιδημιολόγοι δεν έχουν δει τα πλήρη αποτελέσματα από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, δεν αναμένουν καμιά δραματική έκρηξη κρουσμάτων, ενώ φαίνεται πως τα νέα παιδιά ίσως να έχουν καλύτερη αντίληψη των μέτρων.
Παράλληλα τόνισε ότι τα παιδιά έχουν μπει στο πνεύμα των αποστάσεων και της χρήσης αντισηπτικών και είπε πως παρότι θα έχουν τον αυθορμητισμό τους και θα αρχίσουν το παιχνίδι, οι μελέτες δείχνουν ότι δεν νοσούν ή νοσούν σε χαμηλό βαθμό και δεν αποτελούν ουσίες σημαντικές για τη μετάδοση του ιού.
Ερωτηθείς για το συνωστισμό που παρατηρήθηκε το περασμένο Σάββατο στου Ψυρρή ο κ.Σουρβίνος είπε ότι είναι πολύ επικίνδυνες αυτές οι συναθροίσεις καθώς ο ιός κρύβεται εκεί που δεν το περιμένει κανείς.
Όπως είπε, τέτοιοι συνωστισμοί σε βράδυνες εκδηλώσεις, έχουν δημιουργήσει μικρές ή μεγάλες εστίες, ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να ιχνηλατηθούν τυχόν περιστατικά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS