Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθανάσης (υφ. Ανάπτυξης): Μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα το άνοιγμα της εστίασης

tags :
Παπαθανάσης (υφ. Ανάπτυξης): Μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα το άνοιγμα της εστίασης
Πολύ σύντομα θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης είπε ο κ.Παπαθανάσης
Μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα χαρακτήρισε το σημερινό άνοιγμα της εστίασης ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, ο οποίος υποστήριξε πως περίπου 320.000 πολίτες επανέρχονται στην εργασία τους.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους ο κ.Παπαθανάσης επανέλαβε ότι δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αναπτύξουν καθίσματα σε διπλάσιο χώρο όπου υπάρχει η δυνατότητα και παρατήρησε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια προβλήματα στην αρχή, αν και εμφανίστηκε σίγουρος ότι και οι Δήμοι θα τρέξουν τις διαδικασίες και ότι τα όποια προβλήματα θα έχουν λυθεί εντός των επομένων ημερών.
Για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι πρόκειται να ανοίξουν πολύ σύντομα, τονίζοντας πως για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ειδικούς.
«Θα δούμε τι πρέπει να αλλάξει ή να διορθωθεί» υπογράμμισε ο κ.Παπαθανάσης, ο οποίος είπε πως η μείωση του ΦΠΑ σε καφέ και άλλα ροφήματα, θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου.
Τέλος σε ό,τι αφορά τα ίντερνετ καφέ, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως υπάγονται στην περίπτωση των καταστημάτων που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους και κατά συνέπεια θα ανοίξουν στην επόμενη φάση, εντός του Ιουνίου, ενώ τα γυμναστήρια θα ανοίξουν αργότερα στις τελικές φάσεις του σχεδίου της επιστροφής στην κανονικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης