Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Όλοι θα χάσουμε από λίγο σε αυτήν την κρίση – Το κράτος έκανε ό,τι μπορεί

tags :
Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Όλοι θα χάσουμε από λίγο σε αυτήν την κρίση – Το κράτος έκανε ό,τι μπορεί
Το κράτος έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης
Τη θέση ότι στην κρίση αυτή όλοι θα χάσουμε από λίγο διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως «το μείζον που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να χάσουμε δίκαια όλοι από λίγο και όχι κάποιοι να χάσουν και κάποιοι να κερδίσουν».
«Ύφεση χωρίς να χάσουμε όλοι από λίγο δεν υπάρχει» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους υποστήριξε ότι «αυτό που συζητάμε αυτήν την περίοδο με τους ειδικούς είναι τα πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις».
Ερωτηθείς για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «κάναμε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει».
«Το κράτος έχει φθάσει στα όρια των αντοχών του.
Η χώρα έχει προχωρήσει σε γιγαντιαίες μεταβιβάσεις προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους για να κρατήσουμε όρθια την οικονομία» είπε ο υπ.Ανάπτυξης, ο οποίος σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή υπογράμμισε πως «έχουμε πληρώσει μέχρι στιγμής 650 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα θα πληρωθούν οι τελευταίες περίπου 6.500 επιχειρήσεις».
Στο ερώτημα για τους εργαζομένους και τις απώλειες που θα έχουν στα εισοδήματά τους αν μπουν σε εκ περιτροπής απασχόληση, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως εκτός από τους εργαζομένους, απώλειες έχουν επίσης οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχασαν τζίρο, το κράτος που έχασε έσοδα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχασαν έσοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης