Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Συνεχίζονται οι αναστολές για κρουαζιέρες παγκοσμίως

tags :
Συνεχίζονται οι αναστολές για κρουαζιέρες παγκοσμίως
Η λίστα αυτή ενημερώνεται συνεχώς καθώς οι περιορισμοί και οι αποφάσεις αλλάζουν
Λόγω της μη ασφαλούς κατάστασης και των περιορισμένων συνθηκών ταξιδιού, οι γραμμές κρουαζιέρας επεκτείνουν τη διακοπή του προγράμματός τους, μερικές ακόμη και μέχρι το φθινόπωρο.
Η λίστα αυτή ενημερώνεται συνεχώς καθώς οι περιορισμοί και οι αποφάσεις αλλάζουν.
Η TUI Cruises έχει ακυρώσει όλα τα ταξίδια μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Η επανεκκίνηση αναμένεται στις 17 Ιουνίου με το Mein Schiff 5. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης για τα Mein Schiff 1 και Mein Schiff 6. Η ναυτιλιακή εταιρεία προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες με ημερομηνία αναχώρησης έως τις 31 Ιουλίου την ευκαιρία να κάνουν κράτηση δωρεάν έως και πέντε ημέρες πριν από την έναρξη του ταξιδιού.
Η Aida θα αναστείλει ολόκληρο το ταξιδιωτικό της πρόγραμμα έως τις 30 Ιουνίου (προηγουμένως έως 31 Μαΐου). Οι πελάτες που αποδέχονται πίστωση ταξιδιού για το ακυρωμένο ταξίδι θα λάβουν επιπλέον μπόνους 10% στην τιμή που έχει ήδη καταβληθεί. Επιστροφή της τιμής ταξιδιού είναι επίσης δυνατή κατόπιν αιτήματος.
Η Carnival Cruise Line σχεδιάζει να ξεκινήσει τα πρώτα της ταξίδια την 1η Αυγούστου. Για το σκοπό αυτό, παρουσίασε συγκεκριμένα σχέδια που αφορούν οκτώ πλοία από τρία λιμάνια. Το Carnival Dream, το Carnival Freedom και το Carnival Vista αναχωρούν από το Γκάλβεστον. Το Carnival Horizon, το Carnival Magic και το Carnival Sensation θα ξεκινήσουν από το Μαϊάμι. Και στο Πορτ Κανάβεραλ, το Carnival Breeze και το Carnival Elation τίθενται ξανά σε λειτουργία. Όλες οι κρουαζιέρες Carnival Spirit γύρω για την Αλάσκα από το Σιάτλ έχουν ακυρωθεί. Όλες οι κρουαζιέρες Carnival Splendor στην Αυστραλία από τις 19 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου έχουν επίσης ανασταλλεί.
Η Celestyal Cruises, η οποία ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά και τη Μεσόγειο, παρατείνει την αναστολή των κρουαζιερόπλοιων μέχρι τις 29 Ιουνίου. Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, οι κρουαζιέρες θα ξεκινήσουν στη συνέχεια με τη διαδρομή “Εικονικό Αιγαίο” από τον Πειραιά.
Η Costa Cruises έχει αναστείλλει τα ταξίδια μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν και θα λάβουν ένα κουπόνι και ένα μπόνους 10%. Αυτό το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις κρατήσεις έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021, καθώς και για πελάτες που έχουν ήδη κάνει κράτηση. Οι επισκέπτες που δεν επιθυμούν να επωφεληθούν από το κουπόνι και το μπόνους μπορούν να αποζημιωθούν κατόπιν αιτήματος.
Η ναυτιλιακή εταιρεία Croisi Europe θα διακόψει όλες τις κρουαζιέρες ποταμών έως τις 14 Ιουνίου.
Τα Queen Mary 2 και Queen Victoria από την Cunard Line δεν θα ταξιδεύουν έως τις 31 Ιουλίου. Οι πελάτες μπορούν θα λάβουν πίστωση 125% της τιμής ταξιδιού που έχει ήδη καταβληθεί, την οποία μπορούν να εξαργυρώσουν έως τα τέλη Μαρτίου 2022. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πίστωση για να κάνουν κράτηση για δεύτερη καμπίνα ή για αναβάθμιση.
Όλες οι κρουαζιέρες της Hapag-Lloyd Cruises έχουν ανασταλεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου (προηγουμένως μέχρι τα τέλη Μαΐου). Η ναυτιλιακή εταιρεία εξετάζει επίσης επί του παρόντος πιθανές επιλογές για τα δρομολόγια μελετώντας τους κανονισμούς εισόδου των ΗΠΑ. Σε περίπτωση αλλαγής διαδρομής ή ακυρώσεων ταξιδιών, όλοι οι πελάτες και οι συνεργάτες του ταξιδιωτικού γραφείου θα ενημερώνονται άμεσα.
Η Holland America Line αναστέλλει τις κρουαζιέρες έως και τις 30 Ιουνίου. Η εταιρεία δεν ζητά προμήθειες για κρουαζιέρες που έχουν ήδη καταβληθεί και πληρώνει επίσης μια επιπλέον προμήθεια για το Future Cruise Credit ύψους 125%.
Η Hurtigruten επεκτείνει ξανά τη στάση λειτουργίας της. Η διαδρομή των ταχυδρομικών πλοίων στη νορβηγική ακτή έχει σταματήσει έως τις 15 Ιουνίου. Η πρώτη προγραμματισμένη αναχώρηση είναι στις 16 Ιουνίου με το Finnmarken από το Μπέργκεν. Η εταιρεία θα λάβει αποφάσεις για όλες τις άλλες παγκόσμιες αναχωρήσεις μετά τις 16 Ιουνίου. Τα ταξίδια με το Roald Amundsen στη Βόρεια Αμερική αυτό το καλοκαίρι ακυρώνονται έως τον Σεπτέμβριο λόγω τοπικών ταξιδιωτικών περιορισμών. Όλοι οι επισκέπτες των οποίων οι αναχωρήσεις πραγματοποιούνται πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούν να κάνουν αλλαγή στην κράτηση δωρεάν.
Η MSC Cruises έχει σταματήσει να λειτουργεί έως τις 10 Ιουλίου. Οι πελάτες λαμβάνουν πίστωση για το πλήρες ποσό και ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού, μεταξύ 100 και 400 ευρώ πίστωσης, η οποία μπορεί να εξαργυρωθεί έως το τέλος του 2021. Για όλες τις νέες κρατήσεις έως τις 31 Ιουλίου 2020, οι πελάτες πληρώνουν μόνο 50 ευρώ ανά άτομο και μπορούν να κάνουν κράτηση έως και 30 ημέρες πριν από την αναχώρηση.
Η Nicko Cruises ακυρώνει όλα τα ταξίδια στον Δούναβη, καθώς και την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Κροατία, τη Ρωσία και την Ασία με αναχώρηση έως και 14 Ιουνίου. Τα ταξίδια εντός της Γερμανίας, για παράδειγμα κρουαζιέρες μεταξύ Πότσνταμ και Στράλσουντ ή από/προς Κολωνία, είναι συνεπώς προγραμματισμένα από τις αρχές Ιουνίου – υπό τον όρο ότι το επιτρέπουν οι πολιτικές αποφάσεις και οι επίσημες οδηγίες.
Και οι τρεις μάρκες της Norwegian Cruise Line Holdings θα παρατείνουν το πάγωμα ταξιδιού τους για άλλες τέσσερις εβδομάδες. Οι Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises και Regent Seven Seas δεν θα πραγματοποιήσουν κρουαζιέρες έως και τις 31 Ιουλίου 2020 (προηγουμένως αυτό ίσχυε έως τις 30 Ιουνίου).
Η Princess Cruises έχει περιορίσει τη λειτουργία του στόλου βαθέων υδάτων μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020. Οι κρουαζιέρες της Αλάσκας και οι εκδρομές στη θάλασσα με αναχώρηση το 2020 δεν θα πραγματοποιηθούν. Ακυρώνονται επίσης όλες οι ευρωπαϊκές και διατλαντικές κρουαζιέρες των Enchanted, Regal, Sky, Crown και Island Princess. Οι κρουαζιέρες που αναχωρούσαν αρχικά από την Ιαπωνία στο Diamond Princess ακυρώθηκαν μέχρι το φθινόπωρο του 2020 και οι αναχωρήσεις από την Αυστραλία για το Sapphire και το Sea Princess μέχρι και τον Αύγουστο.
Η Pullmantur Cruises έχει αναστείλει τις κρουαζιέρες μέχρι τις 3 Ιουλίου. Η ισπανική ναυτιλιακή εταιρεία επικοινωνεί επί του παρόντος με τους επισκέπτες που έχουν κάνει κράτηση για να τους προσφέρει εναλλακτικές λύσεις.
Η Royal Caribbean Cruises (με τις επωνυμίες Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Azamara Cruises) σταματά ολόκληρο τον στόλο έως και τις 11 Ιουνίου. Οι αναχωρήσεις προς την Αλάσκα, τον Καναδά και τη Νέα Αγγλία πιθανότατα δεν θα είναι δυνατές μέχρι την 1η Ιουλίου λόγω των ανακοινωθέντων περιορισμών. Ο πάροχος επικοινωνεί με τους επισκέπτες του για να βρει μια λύση.
Η Seabourn επεκτείνει τις ακυρώσεις ταξιδιού έως τις 30 Ιουνίου. Η Seabourn θα ειδοποιήσει τους επισκέπτες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες αναλόγως. Οι πελάτες που επηρεάστηκαν από την αλλαγή θα λάβουν πίστωση 125% με τη μορφή Future Cruise Credit, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε κρουαζιέρα έως τις 21 Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης