Πέτσας: Θα φτιάξουμε γρήγορα το φράκτη στον Έβρο – Καμία ξένη δύναμη στο ελληνικό έδαφος

Πέτσας: Θα φτιάξουμε γρήγορα το φράκτη στον Έβρο – Καμία ξένη δύναμη στο ελληνικό έδαφος
Να αποφεύγουμε λεκτικές υπερβολές και να μην παίζουμε το παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει γρήγορα στην κατασκευή του φράκτη στον Έβρο διατύπωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε πως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τον ορισμό αναδόχου για το έργο.
Ο κ.Πέτσας τόνισε ότι δεν υπήρξε καμιά ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος και πως πρέπει να αποφεύγουμε λεκτικές υπερβολές «και να παίζουμε το παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας».
Σε ερώτηση για τυχόν ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με fake news που αφορούν τον Έβρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν μπορεί να κυνηγάμε συνεχώς χίμαιρες ή να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες».
Ο κ. Πέτσας είπε ότι οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως δημοσιότητας «και δυστυχώς αναπαρήχθησαν και από ελληνικά μέσα», δεν έχουν καμιά σχέση με την παρουσία ξένης δύναμης - εν προκειμένω Τουρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος και πως έχουν τραβηχτεί σε τουρκικό έδαφος.
Για τις εικόνες με συρματοπλέγματα και εργασίες που σχετίζονται με την ανέγερση του φράχτη, ο κ. Πέτσας είπε ότι είναι από άλλες περιοχές και όχι από τη επίμαχη περιοχή του Μελισσοκομείου.
«Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, τα σύνορα δεν αλλάζουν», τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS