Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Όχι στα μπαλώματα της κυβέρνησης για τη Παιδεία και στους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Γεννηματά: Όχι στα μπαλώματα της κυβέρνησης για τη Παιδεία και στους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ
Το Κίνημα Αλλαγής διαφωνεί και θα καταψηφίσει το ν/σ της κυβέρνησης για αλλαγές στη Παιδεία τόνισε η Φώφη Γεννηματά
Το Κίνημα Αλλαγής διαφωνεί και θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για αλλαγές στη Παιδεία κι όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μετά τη τηλεδιάσκεψη που είχε με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, «η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Παιδείας περιορίζεται σε μπαλώματα, στους προηγούμενους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους οποίους στην ουσία διατηρεί. Δεν αξιοποιεί ούτε στο ελάχιστο την ολοκληρωμένη δουλειά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το Ψηφιακό Σχολείο και τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση. Δεν διαθέτει σχέδιο, όραμα, στρατηγική.
Το σχέδιο νόμου που παρουσίασε εγκλωβίζεται στην απαράδεκτη λογική του “ ράβε-ξήλωνε”, εις βάρος της εκπαίδευσης και των παιδιών μας».
Σχετικά με την διεξαγωγή μαθημάτων με την τοποθέτηση κάμερας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η θέση του είναι: «Ναι στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση-όχι στην τάξη studio».
Η κ. Γεννηματά επεσήμανε για άλλη μια φορά, την ανάγκη της έγκαιρης πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών εν όψει της νέας χρονιάς, καθώς δεν είναι δυνατόν, όπως είπε, να υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί άνω του 20% του συνόλου του διδακτικού προσωπικού.
Και ακόμη, σημείωσε την αναγκαιότητα πρόσληψης ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για να καλυφθούν οι νέες σύγχρονες ανάγκες για την στήριξη των παιδιών.
Ζήτησε επίσης την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών από την κυβέρνηση, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και «να δοθεί ένα τέλος στην απαράδεκτη εκμετάλλευση» των σχολικών καθαριστριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης