Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρειος Κορέα: Νέες δοκιμές πυρηνικών πυραύλων προανήγγειλε ο Kim Yong Un

Βόρειος Κορέα: Νέες δοκιμές πυρηνικών πυραύλων προανήγγειλε ο Kim Yong Un

Όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Πιονγκγιάνγκ, το κράτος θα συνεχιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας
Νέες προκλητικές δοκιμές πυραύλων προανήγγειλε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Kim Yong Un, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με ανώτατους στρατιωτικούς στη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, μετά τις ειδήσεις περί θανάτου του, που αποδείχθηκαν ψευδείς και την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε εργοστάσιο, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια συνάντηση με τα ανώτατα στρατιωτικά στελέχη, με αντικείμενο το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
Όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Πιονγκγιάνγκ, το κράτος θα συνεχιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα, παρά τις συνομιλίες με τον Λευκό Οίκο.
Σκοπός είναι να αποθαρρυνθούν εχθρικές δυνάμεις και να αυξηθεί η «δύναμη αποτροπής» της χώρας.
Στη συνάντηση, παρουσιάστηκαν νέες πολιτικές και παρουσιάστηκε μια νέα στρατηγική.
«Επίσης, έγινε αναφορά στο βεληνεκές των όπλων της χώρας».
Ο δε Kim Υong έδωσε επτά σχετικές εντολές, που αφορούν τον ρόλο των στρατιωτικών σχολών στη χώρα, την αναδιοργάνωση του συστήματος στρατιωτικής διοίκησης και την αναθεώρηση των στόχων του Στρατού.

Δεδομένου ότι οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση με την Ουάσιγκτον σταμάτησαν το περασμένο φθινόπωρο, το καθεστώς έχει αυξήσει τις δοκιμές πυραύλων μικρής και μεσαίας εμβέλειας, με τουλάχιστον έξι ασκήσεις από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου. Η τελευταία δοκιμή περιελάμβανε ένα βλήμα που εκτοξεύτηκε στην ιαπωνική θάλασσα και θεωρήθηκε άμεση πρόκληση για την Ουάσινγκτον και τους περιφερειακούς συμμάχους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης