Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο τουρισμός θα κρίνει την οικονομία δηλώνει ο πρωθυπουργός και αποκλείει εκλογές και ανασχηματισμό

Ο τουρισμός θα κρίνει την οικονομία δηλώνει ο πρωθυπουργός και αποκλείει εκλογές και ανασχηματισμό
H Ελλάδα προσδοκά να πάρει πολλά δισεκατομμύρια από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο πρωθυπουργός
Αισιόδοξος ότι η χώρα μας θα έχει τουρισμό αυτό το καλοκαίρι εμφανίζεται ο πρωθυπουργός
εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα έχουμε την απόλυτη καταστροφή καθώς δόθηκαν στους ξενοδόχους τα εργαλεία για να είναι «πιο ευέλικτοι και να μην υπονομεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, εκτίμησε ότι η ύφεση στη χώρα ως απότοκο της υγειονομικής κρίσης θα κυμανθεί μεταξύ 5% και 10% ενώ υπογράμμισε ότι η εικόνα της αξιόπιστης Ελλάδας, της ασφαλούς χώρας, ανοίγει ευκαιρίες.
Ήταν φειδωλός και απέφυγε να κάνει προβλέψεις σε ότι αφορά την αύξηση της ανεργίας σημειώνοντας ωστόσο ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του τουρισμού.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα προσδοκά να πάρει πολλά δισεκατομμύρια από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ η Ευρώπη όπως είπε, στο σύνολό της έχει κινηθεί γρήγορα σε σχέση με το πώς αντιδρούσε σε άλλες κρίσεις.
Υπό το πρίσμα αυτό, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε ατελείωτη ρευστότητα και στις τράπεζές μας και για πρώτη φορά η Ελλάδα μπήκε σε πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφού μας διευκολύνει στο δανεισμό της χώρας και η χώρα πάλευε επί πέντε χρόνια να μπει, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Επιπροσθέτως, ήρθησαν όλοι οι περιορισμοί σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις και «δεν έχουμε πια τον περιορισμό των πλεονασμάτων.
Κανείς δεν συζητεί για τον περιβόητο στόχο του 3,5%, αυτός τουλάχιστον για φέτος και για του χρόνου εκτιμώ ότι έχει πάει περίπατο.
Δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα σε αυτή την κρίση», είπε χαρακτηριστικά.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε πως αυτά που θα γίνουν στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικά.
«Συζητάμε για πολλά δισεκατομμύρια, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω, πολλά δισεκατομμύρια, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν στο πακέτο των 24 δισεκατομμυρίων το οποίο έχουμε ήδη ανακοινώσει που είναι το μεγαλύτερο πακέτο που είχε ανακοινωθεί ποτέ στην Ελλάδα δημοσιονομικής στήριξης και στήριξης της ρευστότητας ταυτόχρονα και είναι το πακέτο το οποίο έχουμε ξεδιπλώσει τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Στο μεταξύ, απέκλεισε εκλογές και ανασχηματισμό με διαφορετικό βαθμό κατηγορηματικότητας, βέβαια. Αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές αφού η ελληνική κοινωνία έχει δείξει στον ίδιο και στην κυβέρνηση αρκετή εμπιστοσύνη η οποία έχει κυρίως να κάνει με το γεγονός ό,τι δεν είναι ένας τακτικιστής, όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Πήρα εντολή τετραετίας, έχω μεγάλη αποδοχή και οποιαδήποτε συζήτηση για εκλογές είναι ανεύθυνη». Ακόμα και όταν η δημοσιογράφος του επισήμανε ότι ο λόγος που λένε ότι θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, είναι για να κάψει την απλή αναλογική, απάντησε ότι αυτό δεν είναι κάτι σοβαρό και υπεύθυνο.
Στον ανασχηματισμό δεν ήταν τόσο κατηγορηματικός καθώς είπε, κάποια στιγμή θα γίνει κάποιος ανασχηματισμός, δεν είναι του παρόντος.
Εκεί, ρωτήθηκε αν θα γίνει στις 7 Ιουλίου όπως πολλοί πιθανολογούμε γιατί ο πρωθυπουργός αρέσκεται αφενός στα χρονοδιαγράμματα και αφετέρου στους συμβολισμούς.
Και λένε ορισμένοι συνεργάτες του ό,τι μην αποκλείετε στις 7/7 που συμπληρώνεται ένας χρόνος, να γίνει ανασχηματισμός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό το απέφυγε.
Είπε όμως ότι η κυβέρνηση έχει βρει το βηματισμό της και υπό αυτή την έννοια δεν είναι μεγάλο ζητούμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης