Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Πάρα πολύ λίγα τα κρούσματα στην Ελλάδα – Ο ιός είναι εδώ, μπορεί να γυρίσει απότομα

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Πάρα πολύ λίγα τα κρούσματα στην Ελλάδα – Ο ιός είναι εδώ, μπορεί να γυρίσει απότομα
Σε δύο εβδομάδες θα δούμε τις επιπτώσεις των συνωστισμών σε πλατείες και μπαρ είπε ο κ.Σύψας
Τη θέση ότι τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πάρα πολύ λίγα στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Ν. Σύψας, ο οποίος υποστήριξε πως έχουμε τον καλύτερο δείκτη Ρ0 σε όλη την Ευρώπη.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σύψας υποστήριξε ότι ακριβώς για αυτό το λόγο υπάρχει στην κοινωνία ο εφησυχασμός ότι «τελειώσαμε».
«Δυστυχώς ο ιός είναι ακόμη εδώ και μπορεί να γυρίσει απότομα.
Ο ΠΟΥ είπε το αυτονόητο, ότι αν παραβιάσουμε τους βασικούς κανόνες, που είναι ο κανόνας της απόστασης όλα όσα κερδίσαμε θα τα χάσουμε και ταχύτατα», τόνισε ο κ. Σύψας, αναφέροντας πως σε δυο εβδομάδες θα δούμε τις επιπτώσεις των συνωστισμών σε πλατείες και μπαρ και εξέφρασε την ελπίδα «να μην είναι άσχημες».
Πάντως, ο κ.Σύψας προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας «ανά πάσα στιγμή» και έφερε ως παράδειγμα τη Γερμανία, όπου σε κάποιες περιοχές η παραβίαση των κανόνων έφερε ξαφνικά 150 κρούσματα σε μία ημέρα.
«Ο ιός εάν βρεθεί σε μια κλειστή περιοχή, λχ σε έναν συνωστισμό, μπορεί να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά, δηλαδή ο ένας άνθρωπος να μην μολύνει δύο ή τρεις να μολύνει δέκα ή εκατό κι αυτοί άλλους εκατό», τόνισε ο κ. Σύψας και επανέλαβε ότι απαιτείται να μην υπάρξει εφησυχασμός και να τηρείται ο κανόνας των αποστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης