Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Η ιαπωνική οικονομία παραμένει σε σοβαρή κατάσταση - Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα στήριξης

Kuroda (BoJ): Η ιαπωνική οικονομία παραμένει σε σοβαρή κατάσταση - Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα στήριξης
Ο επικεφαλής της Bank of Japan τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία «υποχώρησε ραδαία» εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού
Στο γεγονός ότι η οικονομία της Ιαπωνίας παραμένει σε «σοβαρή κατάσταση» αναφέρθηκε σήμερα (26/5) ο επικεφαλής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, διευκρινίζοντας ότι η Τράπεζα είναι έτοιμη να προχωρήσει στη λήψη περαιτέρω μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ιαπωνικό Κοινοβούλιο, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «η οικονομία της Ιαπωνίας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και είναι πιθανό να παραμείνει έτσι», ενώ πρόσθεσε ότι «οι τιμές θα παραμείνουν υποτονικές λόγω της πανδημίας και της πτώσης στο κόστος πετρελαίου».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της BoJ τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία «υποχώρησε ραδαία» εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας ότι «οι προοπτικές για την οικονομική δραστηριότητα της Ιαπωνίας παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες, καθώς θα μπορούσαν να αλλάξουν ανάλογα με τον χρόνο εξάπλωσης του Covid-19 και το μέγεθος του αντίκτυπου στις εγχώριες και τις υπερπόντιες οικονομίες».
«Ως εκ τούτου, η Τράπεζα θεωρεί ότι οι κίνδυνοι είναι στραμμένοι προς τα κάτω», προειδοποίησε ο κ. Kuroda, διευκρινίζοντας ότι η BoJ «θα παρακολουθεί προσεκτικά τον αντίκτυπο του Covid-19 και δε θα διστάσει να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα στήριξης, έαν κριθεί αναγκαίο».
Αναφερόμενος στα πιθανά μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η Τράπεζα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «η BoJ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διευκόλυνση μέσω βημάτων όπως είναι η επέκταση στο πρόγραμμα δανεισμού, η μείωση των επιτοκίων, η αύξηση αγοράς διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) ή και η λήψη νέων μέτρων».
«Καθώς ο αντίκτυπος της εξάπλωσης εξαφανίζεται, η οικονομία της Ιαπωνίας είναι πιθανό να βελτιωθεί», πρόσθεσε ο Ιάπωνας αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών καταναλωτή αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης