Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο +16% η Eurobank - Εγκρίνει το Δημόσιο την εγγύηση για κύριο ομόλογο 2,4 δισ. ευρώ

tags :
Στο +16% η Eurobank - Εγκρίνει το Δημόσιο την εγγύηση για κύριο ομόλογο 2,4 δισ. ευρώ
H Eurobank θα εμφανίσει κέρδη στο α΄ τρίμηνο του 2020 που θα ανακοινωθούν 29 Μαΐου περίπου 30-35 εκατ.
Κέρδη που φτάνουν το 16% σημειώνει η μετοχή της Eurobank, στα 0,38 ευρώ, απόρροια του γεγονότος ότι σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή του δημοσίου για να εγκρίνει την κρατική εγγύηση για 2,4 δισεκ. ευρώ κύριο ομόλογο που θα εκδώσει η Eurobank στο πλαίσιο τιτλοποίησης προβληματικών δανείων 7,5 δισεκ. ευρώ και ένταξης της στο σχέδιο Ηρακλής.
Η Eurobank βοηθάει και την κυβέρνηση δίνοντας ζωή στον Ηρακλή, να σημειωθεί ότι ο καναδικός οίκος DBRs θα βαθμολογήσει την τιτλοποίηση της Eurobank με αξιολόγηση ΒΒ-.
Η Eurobank προχωράει στην τιτλοποίηση 7,5 δισεκ. προβληματικών δανείων ονόματι Cairo και ταυτόχρονα έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας στις 29 Μαΐου ή 1 Ιουνίου ανακοινώνει και την τυπική ολοκλήρωση του deal με την Ιταλική DoValue.
Η απόφαση του δημοσίου να εγκρίνει την κρατική εγγύηση είναι και μια απάντηση στις κυοφορούμενες προτάσεις για bad bank.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν μια λύση πάνω στο τραπέζι που έχει εγκριθεί από τις εποπτικές αρχές και την Commission και πάνω σε αυτή την πρόταση δουλεύουν και οι 4 συστημικές τράπεζες και ορισμένες μικρότερες.

Τι κερδίζει η Eurobank;

Η Eurobank θα πάρει 340 εκατ περίπου σε 3 δόσεις και στο β ΄ τρίμηνο 2020 θα εγγράψει τόσο το κέρδος όσο και την κεφαλαιακή επιβάρυνση 1,6 με 1,7 δισεκ. ευρώ.
Το CET1 από 6,9 δισεκ. θα μειωθεί στα 5,5 δισεκ. ευρώ περίπου.
Τα NPEs θα υποχωρήσουν στα 6 δισεκ. και θα είναι η τράπεζα με τον πιο εξυγιασμένο ισολογισμό στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος.
Το μεγάλο πλεονέκτημα που αποκτάει η Eurobank δεν έχει να κάνει με την μείωση των NPEs αλλά με τον χρόνο.
Η Eurobank θα κερδίσει περίπου ένα χρόνο, θα προηγείται από τις άλλες τράπεζες ένα χρόνο και αυτό το χρονικό διάστημα έχει ισοδύναμη αξία με πολλά άλλα πλεονεκτήματα που εμφανίζει η Eurobank.
H Eurobank θα εμφανίσει κέρδη στο α΄ τρίμηνο του 2020 που θα ανακοινωθούν 29 Μαΐου περίπου 30-35 εκατ.
Με το deal με την DoValue και μετά την ολοκλήρωση των εκροών λόγω MSCI στις 29 Μαίου θα επιτρέψει στην μετοχή να ανακάμψει με στόχο 0,45 ευρώ σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης