Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση από τον CEO της Deutsche Banκ: Υπερβολικά αισιόδοξες οι αγορές

Προειδοποίηση από τον CEO της Deutsche Banκ: Υπερβολικά αισιόδοξες οι αγορές
Πρόκειται για μια απαισιόδοξη (bearish) δήλωση ενός εκ των κορυφαίων τραπεζιτών της Ευρώπης
Οι αγορές είναι πολύ αισιόδοξες στην εκτίμησή τους για ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού, προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing.
Πρόκειται για μια απαισιόδοξη (bearish) δήλωση ενός εκ των κορυφαίων τραπεζιτών της Ευρώπης, την ώρα που οι αγορές εξακολουθούν να ανακάμπτουν  από τα χαμηλά του Μαρτίου, σημειώνει το Reuters.
Ο Sewing, μιλώντας σε επενδυτές που συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη, δήλωσε ότι οι πραγματικές οικονομικές συνέπειες της κρίσης εξακολουθούν να είναι αβέβαιες, παρά τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αγοράς.
O CEO της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας εκτιμά ότι το δεύτερο και το τρίτο κύμα των επιπτώσεων δεν έχουν αποτιμηθεί από τις αγορές στην παρούσα φάση.
Σε πρόσφατη ανάλυσή της, η Deutsche Bank προειδοποιούσε ότι η επέκταση των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών έχει φτάσει 20 τρισ. δολ. τυφλώνοντας τους επενδυτές.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν επιδοθεί σε μια ατέρμονη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, οπότε οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί, σημείωναν οι αναλυτές.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τής Deutsche Bank, η συνολική επέκταση του ισολογισμού των δέκα μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών στον κόσμο έχει φτάσει τα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια, αγγίζοντας τη γραμμή τάσης της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, έπειτα από στασιμότητα δύο ετών στα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης