Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά τα τεχνικά προβλήματα οι τράπεζες το οδήγησαν υψηλότερα αλλά υστερούν ακόμα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά τα τεχνικά προβλήματα οι τράπεζες το οδήγησαν υψηλότερα αλλά υστερούν ακόμα
ΑΓΟΡΕΣ: Τα ξένα πάνε «μπάλα» που λένε και ακολουθεί και η δική μας. Ο DAΧ έκοψε ανοδικά τον εκθετικό μέσο των 100 ημερών και απομακρύνεται κοιτώντας τον αντίστοιχο των 200 ημερών. Το ίδιο κάνει και ο Dow Jones. Ο Γενικός Δείκτης κόβει τον εκθετικό των 50 ημερών. Ο 100άρης είναι στις 694 μονάδες. Τόσο πίσω είμαστε σε σχέση με τις μεγάλες ξένες αγορές.

Αλλά αυτές είπαμε είναι μεγάλες. Με τη βοήθεια πάντως των τραπεζικών μετοχών που σήμερα ήταν και πάλι δυνατές πήγαμε καλά. Πάνω από τις 630 μονάδες. Βελτιώθηκαν λίγο και οι συναλλαγές παρά την τεχνική διακοπή. Τι είναι και αυτές οι τεχνικές βλάβες βρε παιδάκι μου. Και μία ανακοίνωση να μη βγαίνει στο site της ΕΧΑΕ;

Στις 635 μονάδες το κλείσιμο του ΧΑ και με τζίρο 67 εκατ. ευρώ. Εκτός από τις τράπεζες ξεχώρισε η Fourlis, η Jumbo, ο ΑΔΜΗΕ και η Viohalco από τα βαριά. Πιέστηκε η Lamda και η Coca Cola.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική για την Εθνική Τράπεζα και τρίτη συνεχόμενη για τις άλλες τρεις συστημικές. Πολλές οι εξηγήσεις για την εικόνα, εμείς στεκόμαστε στην πτώση που είδαμε μετά την ανακοίνωση της διαγραφής τους από τον MSCI, στους μεγάλους όγκους που έγιναν και στη σταθεροποίηση στη συνέχεια.

Ίσως αυτό να έδειξε και ακούστηκε στην αγορά ότι μειώθηκαν οι πωλήσεις και κάποιοι λένε πως δε θα δούμε μεγάλη πτώση την Παρασκευή. Ίδωμεν… Εμείς θα επισημάνουμε και κάτι ακόμα. Μετά τη σημερινή άνοδο ο γενικός δείκτης υποχωρεί από την αρχή του έτους 30,68%.

Οι συστημικές υποχωρούν: Η Εθνική κατά 60,6%, η Alpha Bank κατά 70,77%, η Eurobank κατά 58% και η Πειραιώς κατά 59%. Η Alpha είναι η πιο αδύναμη αλλά όλες έχουν μεγάλη απόσταση από την αγορά. Η υποαπόδοση είναι μεγάλη άρα δικαιολογούν μία κίνηση.

ΕΧΑΕ: Σημαντικά χαμηλότερος ο τζίρος στο ΧΑ στο δεύτερο τρίμηνο όπως και η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ και θα επηρεάσει την πορεία των αποτελεσμάτων είπε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη.

Σημειώστε πως σημαντικό μέρος (39,5%) των διαθεσίμων του Ομίλου την 31.03.2020 λόγω της προσαρμογής της ATHEXClear στον κανονισμό EMIR είναι τοποθετημένα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι καταθέσεις του Ομίλου στην ΤτΕ έχουν αρνητικό επιτόκιο 0,5% από την 18/9/2019 και μετά.

JUMBO: Έσπασε προς τα πάνω τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Από τα 15,82 ευρώ περνάει ο εν λόγω μέσος και η μετοχή έγραψε υψηλό στα 16,50 ευρώ σήμερα. Παραδίδει μαθήματα η μετοχή στο ταμπλό. Δεν είναι η πρώτη φορά όπως έχουμε γράψει πολλές φορές.

Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 3,13% και στα 16,13 ευρώ. Πλέον από την αρχή του έτους υποχωρεί μόλις 13%. Καταλαβαίνετε τι διαφορά που έχουν κάποια βαριά χαρτιά από κάποια τραπεζικά που μας «πουλούσαν» οι περισσότεροι για κορυφαίες επιλογές;

AEGEAN: Έγραψε υψηλό στα 4,79 ευρώ και στο +8,86%. Μία καλή αντίδραση μετά από καιρό. Μετά την επανέναρξη των συναλλαγών βγήκαν πωλητές και εύκολα την πήγαν κάτω από τα 4,60 ευρώ. Το έχουμε ξαναδεί να γίνεται. Υπάρχουν αρκετοί πωλητές στη μετοχή, ενώ το σενάριο της αύξησης που κυκλοφορεί στην αγορά μπορεί να αποθαρρύνει κάποιους να επενδύσουν. Τελικά έκλεισε στα 4,56 ευρώ και στο +3,64%.

AUTOHELLAS: Έβγαλε και αυτή αντίδραση και έκανε και μεγάλο όγκο. Με υψηλό στα 3,66 ευρώ έκλεισε στα 3,59 ευρώ με άνοδο 4,66% και όγκο 302 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Μπήκε εντολή πώλησης 347 χιλ. τεμαχίων στο -4,23%. Αφορούσε λίγο κάτω από το 1%. Αυτή χάλασε την εικόνα της μετοχής και έφερε πωλήσεις. Λες και περίμενε ο πωλητής ότι θα γίνει τέτοια εντολή. Λες και δεν ήθελε να πουλήσει αλλά ήθελε να τρομάξει… Το πέτυχε πάντως.

Έχει αφεθεί και στη μοίρα της και αυτή η μετοχή όπως πολλά μικρομεσαία. Κανένα ενδιαφέρον και ειδικά από τους μεγαλομετόχους. Η μετοχή έκλεισε στα 0,47 ευρώ καις το -5,24% με όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Σε αρκετά πάντως βγαίνουν πωλήσεις και δεν αποκλείεται να υπάρχουν margin calls ή να έχουν σπάσει και κάποια λόμπι. Το είδαμε πριν λίγες μέρες και σε άλλες μετοχές με μικρή αποτίμηση.

FOURLIS: Στο -30% από την αρχή του έτους μετά τη σημερινή άνοδο κατά 5,74%. Από τα 4,05 ευρώ ξεκινάει αύριο.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ξεκινάει εδώ και μέρες με 10 τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Εξαιρετικός. Η μετοχή ενισχύεται από την αρχή του έτους κατά 1,5%. Την είχαμε στις επιλογές μας και τη βγάλαμε στα 2,70 ευρώ στις 14/2. Νομίζουμε πως στα τρέχοντα επίπεδα και λόγω σύγκρισης με άλλα βαριά χαρτιά δεν αδικείται.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πάει να το κλείσει το gap.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης