Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οι ηγέτες του SPD θέλουν τον αριστερό R. Muetzenich για υποψήφιο καγκελάριο όχι τον O. Scholz

tags :
Γερμανία: Οι ηγέτες του SPD θέλουν τον αριστερό R. Muetzenich για υποψήφιο καγκελάριο όχι τον O. Scholz
Οι ηγέτες των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών θέλουν αντί του Olaf Scholz τον αριστερό Rolf Muetzenich ως υποψήφιο για καγκελάριο
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Cicero», οι συμπρόεδροι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Saskia Esken και Norbert Walter Borjans τάσσονται υπέρ του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Rolf Muetzenich ως υποψηφίου καγκελαρίου του κόμματός τους.
«Ο Muetzenich θα ηγηθεί του SPD στην προεκλογική εκστρατεία του 2021.
Το κόμμα θα λάβει τη σχετική απόφαση το φθινόπωρο», γράφει το εν λόγω περιοδικό.
Ο Rolf Muetzenich, όπως η Saskia Esken και ο Norbert Walter Borjans, θεωρείται εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας του κόμματος.
Σύμφωνα πάντα με το  "Cicero", «διεξάγονται επί του παρόντος εσωτερικές συνομιλίες με κορυφαίους Σοσιαλδημοκράτες για τον υποψήφιο καγκελάριο».
Ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz εξακολουθεί βεβαια να αναφέρεται από τα ΜΜΕ ως πιθανός υποψήφιος καγκελάριος του SPD, ωστόσο, αυτός και η συνυποψήφιά του Κλάρα Γκάιβιτς δεν επικράτησαν των Esken και Walter Borjans στην ψηφοφορία για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος το περασμένο φθινόπωρο και έκτοτε θεωρείται αποδυναμωμένος στο SPD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης