Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk για Βρετανία: Ο Cummings και οι φίλοι του υπέρ του Brexit... φεύγουν όταν πρέπει να μείνουν

Tusk για Βρετανία: Ο Cummings και οι φίλοι του υπέρ του Brexit... φεύγουν όταν πρέπει να μείνουν
Αιχμηρός κατά της βρετανικής κυβέρνησης ο Donald Tusk
Με ειρωνικό τρόπο τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Donald Tusk, στην πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά την αποκάλυψη ότι ο Dominic Cummings, αγνόησε την απαγόρευση μετακινήσεων και ταξίδεψε σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το Λονδίνο, μέχρι το σπίτι των γονιών του, μολονότι φοβόταν ότι είχε προσβληθεί από την Covid-19.
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Boris Johnson, εγκέφαλος της εκστρατείας για το δημοψήφισμα του 2016 που κατέληξε στο Brexit, αρνήθηκε να παραιτηθεί, λέγοντας πως έδρασε με τρόπο «νόμιμο και λογικό».
«Αυτός είναι προφανώς ο κανόνας του Cummings και των φίλων του υπέρ του Brexit: ότι φεύγουν όταν πρέπει να μείνουν», σχολίασε ο κ. Tusk, επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής ομάδας.
Ο Donald Tusk ήταν κεντρικό πρόσωπο της Ένωσης κατά τη διάρκεια των βασανιστικών διαπραγματεύσεων για το Brexit μέχρι να γίνει ο επικεφαλής του κεντροδεξιού ΕΛΚ στα τέλη του 2019.
Ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν έκρυψε τις βαθιές αμφιβολίες του για το Brexit και συχνά θεωρείτο ότι ξεπερνούσε τα όρια του επίσημου ρόλου του για να προσπαθήσει να κρατήσει τη Βρετανία στην ΕΕ.
Ωστόσο, στις 31 Ιανουαρίου 2020, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που αποχώρησε ποτέ από το μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης