Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Θα αυξηθεί η ανεργία στις ΗΠΑ – Αναγκαία η νομισματική και δημοσιονομική τόνωση

Fed: Θα αυξηθεί η ανεργία στις ΗΠΑ – Αναγκαία η νομισματική και δημοσιονομική τόνωση
Τι αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve, στις 29-30 Απριλίου 2020
Τις δυσοίωνες προβλέψεις τους για την οικονομία και, ειδικότερα, την αγορά εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασαν τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (Federal Open Market Committee, FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed, Federal Reserve) κατά τη συνεδρίαση στις 29-30 Απριλίου 2020, οπότε και αποφασίστηκε να διατηρηθεί το εύρος των επιτοκίων στο ιστορικό χαμηλό το 0% με 0,25%.
Παράλληλα, η FOMC, υπό τον κ. Jerome Powell, υπογράμμισε την ανάγκη για νομισματική και δημοσιονομική τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, προκειμένου να περιοριστούν οι άκρως επώδυνες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Οι διοικητές της Federal Reserve σημείωσαν τον εκτεταμένο αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 και τα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της.
Ανέφεραν σημαντικές μειώσεις στην οικονομική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς και περιοχές, ιδίως στους τομείς λιανικής, ταξιδιών και τουρισμού.
Ορισμένοι ανέφεραν αυξημένη δραστηριότητα σε επιχειρήσεις που πωλούν είδη παντοπωλείου και άλλα προϊόντα υψηλής ζήτησης, ιδίως μέσω διαδικτυακών πωλήσεων.
Αρκετοί διοικητές παρατήρησαν αυξημένη δυσφορία στον κλάδο της μεταποίησης και της ενέργειας, μείωση της ζήτησης στον γεωργικό τομέα, στην εμπορική ακίνητη περιουσία και την κατασκευαστική δραστηριότητα.
Αρκετοί διοικητές αναμένουν, επίσης, το ποσοστό ανεργίας να συνεχίσει να αυξάνεται τους επόμενους μήνες.
Οι περισσότεροι υπογράμμισαν την ανάγκη διαρκούς δράσης από τη δημοσιονομική πολιτική, τη νομισματική πολιτική και τα προγράμματα δανεισμού για τη στήριξη της οικονομίας.
Οι διοικητές γενικά εξέφρασαν σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τις σχετικές συνέπειες για τις οικονομικές προοπτικές», αναφέρεται στα πρακτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης