Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εργώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να δείξει ότι περάσαμε στη νέα εποχή

Εργώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να δείξει ότι περάσαμε στη νέα εποχή
Επανερχόμαστε στον πυρήνα του σχεδίου μας που δεν είναι άλλος από μια αναπτυξιακή έκρηξη στηριζόμενοι σε επενδύσεις δημόσιες, ιδιωτικές συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός
Το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να δείξει ότι αφήσαμε πίσω μας την πανδημία του κορωνοϊού με τον πρωθυπουργό να στέλνει μηνύματα ότι δεν αναστέλλεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης κάτι το οποίο θέλησε να σηματοδοτήσει και στην πράξη με την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και τις επαφές που είχε εκεί με τον δήμαρχο της πόλης και τον περιφερειάρχη.
Είναι δε, χαρακτηριστικά τα λόγια που χρησιμοποίησε, ότι επανερχόμαστε στον πυρήνα του σχεδίου μας που δεν είναι άλλος από μια αναπτυξιακή έκρηξη στηριζόμενοι σε επενδύσεις δημόσιες, ιδιωτικές συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, ότι αποφασίστηκε να σταματήσει και η ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Ο κ. Τσιόδρας, σε κλίμα συγκίνησης μοιράζοντας συγχαρητήρια αλλά και ευχαριστώ, αποχαιρέτησε τους πολίτες κλείνοντας την αυλαία των συνεντεύξεων τύπου του υπουργείου Υγείας μετά από 72 ολόκληρες ημέρες καθώς η χώρα επιστρέφει στη νέα κανονικότητα με την ευχή να μην χρειαστεί να αρχίσει και πάλι η ενημέρωση με τηλεοπτικές κάμερες.
Σε αυτό το σκηνικό, ο πρωθυπουργός έκανε την πρώτη επίσημη εξόρμηση εκτός Αθηνών - είχε προηγηθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο η ανεπίσημη στα Χανιά με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα του καθώς συμπληρώνονται αυτές τις μέρες, στις 29 Μαΐου, τρία χρόνια από το θάνατό του - επιλέγοντας τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη.
Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε να ανακοινώσει πολύ σημαντικά πράγματα που έχουν να κάνουν και με τον τουρισμό.
Μιλώντας με φορείς της πόλεις, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως οι απευθείας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό, θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου και όχι από την 1η Ιουλίου, που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
Είναι μια εξαίρεση που γίνεται μόνο για τη Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει πως τη συγκεκριμένη μέρα η κυβέρνηση εκτιμά πως θα μπορέσουν να ανοίξουν χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς και τα χερσαία σύνορα με τους Βαλκάνιους γείτονές μας.
Γεγονός πολύ σημαντικό καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι επισκεπτών της Βορείου Ελλάδας φτάνει οδικώς από τις Βαλκανικές και άλλες χώρες γι αυτό και επενδύουν πάρα πολύ οι φορείς του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός έδωσε και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Bild η οποία απευθύνεται σε πάρα πολύ κόσμο στη Γερμανία και εμείς ως χώρα με τη σειρά μας, επενδύουμε πάρα πολλά στους Γερμανούς τουρίστες.
Είναι άλλωστε η πολυπληθέστερη ομάδα που μας έρχεται κάθε χρόνο, καθώς υποδεχόμαστε περίπου τέσσερα εκατομμύρια Γερμανούς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως, σε αυτή τη συνέντευξη είπε, είμαστε θετικό παράδειγμα και αυτό δημιουργεί στον κόσμο αίσθηση σιγουριάς.
Απηύθυνε προσκλητήριο στους Γερμανούς τουρίστες να έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, περιέγραψε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζει η χώρα μας, πως θα γίνονται τα τεστ στους επισκέπτες αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν τα ελληνικά νοσοκομεία στα νησιά.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα εκτενή ρεπορτάζ στα διεθνή μέσα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα και μένει να δούμε πόσους τουρίστες θα καταφέρουμε να υποδεχτούμε φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης