Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πιο κοντά στους 100.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό παρά τη μείωση θανάτων για τρίτο 24ωρο

tags :
ΗΠΑ: Πιο κοντά στους 100.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό παρά τη μείωση θανάτων για τρίτο 24ωρο
Μεγάλη ζήτηση για το εμβόλιο της γρίπης ενόψει ανησυχιών για δεύτερο κύμα κορωνοϊού
Ολοένα και πιο κοντά στους 100.000 νεκρούς από την επιδημία του κορωνοϊού βρίσκονται οι ΗΠΑ, καθώς αν και για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων μειώθηκε, χθες Τρίτη 26/5 καταγράφηκαν άλλα 657 θύματα με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 98.916.
Όσον αφορά τα κρούσματα, αυτά προσεγγίζουν τα 1,7 εκατομμύρια, τα οποία αποτελούν μακράν τα περισσότερα που καταγράφονται σε μια χώρα παγκοσμίως.
Σημειώνεται ότι αν και τον Απρίλιο αναφέρονταν σχεδόν καθημερινά περίπου 2.000 θάνατοι, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σημαντικά από τις αρχές Μαΐου, καθώς έχουν να αναφερθούν τόσο υψηλοί αριθμοί εδώ και 20 ημέρες.
Και ενώ όλες οι Πολιτείες αίρουν τα περιοριστικά μέτρα και ανοίγουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους, η ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος από το φθινόπωρο, αναμένεται να στείλει εκατομμύρια Αμερικάνων στα φαρμακεία για το εμβόλιο κατά της γρίπης.
Ήδη οι μεγάλες φαρμακευτικές αλυσίδες προετοιμάζονται προκειμένου να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση που αναμένεται να υπάρξει, καθώς πολλές από αυτές προχωρούν σε παραγγελίες αυξημένες κατά 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 60% των Αμερικάνων προτίθεται να εμβολιαστεί φέτος κατά του ιού της γρίπης.
Την ίδια στιγμή πάντως ολοένα και περισσότερες Πολιτείες επιχειρούν να επιστρέψουν στη νέα πραγματικότητα.
Η Πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε χθες Τρίτη 26/5 πως επιτρέπει την επαναλειτουργία των κουρείων και των κομμωτηρίων ενώ είχε προηγηθεί η εντολή να ανοίξουν οι χώροι θρησκευτικής λατρείας και τα καταστήματα λιανεμπορίου, πάντα υπό την τήρηση των κανόνων σχετικά με τις αποστάσεις.
«Η Καλιφόρνια ρίχνει την καμπύλη.
Επεκτείνει τα τεστ.
Και προσεκτικά επαναλειτουργεί επιχειρήσεις.
Όμως ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσουμε να παίρνουμε σοβαρά τον ιό» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια, Gavin Newsom.
Σημειώνεται πάντως πως εξακολουθούν να μη λειτουργούν τα καταστήματα τατουάζ, αισθητικής, τα γυμναστήρια, τα μπαρ, τα δημοτικά κέντρα και οι δημόσιες πισίνες ενώ από το άνοιγμα των κουρείων και των κομμωτηρίων εξαιρούνται οι πόλεις του Λος Άντζελες και του Σαν Φρανσίσκο.
Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 20 Πολιτείες είχαν αναφέρει αύξηση των κρουσμάτων, με την Φλόριντα να κάνει λόγο για αύξηση της τάξης του 6%.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης