Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι επιχειρήσεις Γυμναστήρια στην covid-19 εποχή!

tags :
Οι επιχειρήσεις Γυμναστήρια στην covid-19 εποχή!
Τα γυμναστήρια τοποθετήθηκαν στο έβδομο και τελευταίο στάδιο της άρσης απαγόρευσης λειτουργίας, με χρονικό προσδιορισμό στις 29 Ιουνίου
Είναι ευρέως παραδεκτό ότι η επιτυχία της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του Κορωναϊού οφείλεται στο γεγονός της έγκαιρης απόφασης για λήψη περιοριστικών μέτρων αρχικά, και του καθολικού lock down στη συνέχεια.
Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση είναι άξια συγχαρητηρίων, αν και τα μέτρα που ελήφθησαν και εφαρμόστηκαν από τους πολίτες, ήταν αρκετά επίπονα κυρίως για το κλάδο των επιχειρήσεων!    
Λίγες μέρες μετά από το lock down, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα πρώτα οικονομικά μέτρα στήριξης για κάθε κατηγορία του πληθυσμού της Ελλάδας!
Συνοπτικά υπήρξαν τρεις μεγάλες κατηγορίες πολιτών που ικανοποιήθηκαν οικονομικά με τρεις διαφορετικούς αλλά και ιδιαιτέρως άδικους τρόπους, κατά την άποψη μας.
Η πρώτη κατηγορία αφορά την κατηγορία των πολιτών που ικανοποιήθηκαν οικονομικά  κατά 100%! Ανήκουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι με δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων (στις περιπτώσεις του 60% η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα καλύψει το υπόλοιπο, με εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ ), οι ιδιωτικοί υπάλληλοι (κατά τον βασικό μισθό).
Η δεύτερη κατηγορία αφορά τους πολίτες που περιέργως αμείφθηκαν περισσότερο στην περίοδο του γενικού lock down, από ότι όταν δούλευαν!!!
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ημιαπασχόλησης και οι ωρομίσθιοι με ώρες απασχόλησης έως πέντε ώρες την ημέρα, όπου αμείφθηκαν με κανονικό βασικό μισθό! Ανήκουν επίσης οι μακροχρόνια άνεργοι που έλαβαν το ταμείο ανεργίας ενώ δεν το δικαιούνταν.
Τέλος ανήκουν το προσωπικό όλων των δημόσιων νοσοκομείων, που εκτός του μισθού τους αμείφθηκαν και με το Δώρο Πάσχα.
Στην Τρίτη κατηγορία δυστυχώς τα οικονομικά μέτρα είχαν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα. Οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και που δυστυχώς βρέθηκαν να έχουν ποσοστό ή εξ ολοκλήρου μία επιχείρηση, υποχρεώθηκαν από την κυβέρνηση, να πληρώνουν από την τσέπη τους το 60% του ενοικίου, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα πάγια, τα δάνεια, και τέλος όλα τα τρέχοντα έξοδα της κάθε επιχείρησης.
Η υποχρέωση αυτή, τους επιβλήθηκε χωρίς κανένα δικαίωμα αντίδρασης, με αποτέλεσμα στο τέλος αυτής της περιόδου να βρεί τους επιχειρηματίες χρεωμένους με πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, που δυστυχώς επιβαρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από τις αποφάσεις της αρμόδιας επιστημονικής ομάδας των 26 ατόμων, που ανέλαβαν την ευθύνη της επιστροφής στην κανονικότητα, μέσω των εφτά σταδίων επανέναρξης.
Τα γυμναστήρια τοποθετήθηκαν στο έβδομο και τελευταίο στάδιο της άρσης απαγόρευσης λειτουργίας, με χρονικό προσδιορισμό στις 29 Ιουνίου, αν και εφόσον όλα τα προηγούμενα στάδια επανέναρξης δεν συνοδεύονταν με ταυτόχρονη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων.
Η απόφαση αυτή των επιστημόνων επηρέασε, επηρεάζει και θα επηρεάζει αρνητικά και αδικαιολόγητα τους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων σε μεγαλύτερο βαθμό, από ότι αυτή της περιόδου του lock down.
Ως κλάδος που προληπτικά ασχολείται με την υγεία, περιμένουμε υπομονετικά και με αξιοπρέπεια, να ακούσουμε μία λογική απάντηση στο γιατί έγινε και συνεχίζει να γίνεται αυτό, από τους αρμόδιους επιστήμονες που ασχολούνται με την υγεία και που πήραν αυτές τις αποφάσεις!   

Γιατί λοιπόν, όλοι οι άλλοι αντίστοιχοι επιστήμονες και κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης δεν έχουν εντάξει τα γυμναστήρια στα τελευταία στάδια επανέναρξης
Γιατί ακόμη και στην Ιταλία ( την χώρα που πληγώθηκε περισσότερο από τον covid-19 παγκοσμίως) τα γυμναστήρια είναι ήδη ανοιχτά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου, και στην Ελλάδα πρόκειται να ανοίξουν υπό προϋποθέσεις στις 29 Ιουνίου!  
Γιατί έχετε ανοιχτά τις εκκλησίες από τις 18 Μαΐου που υπάρχει πολύ μεγαλύτερος συνωστισμός, κυρίως από ευπαθείς ομάδες μεγάλης ηλικίας, και τα γυμναστήρια όχι.
Γιατί έχετε ανοίξει ήδη τις σχολές χορού από τις 18 Μαΐου, με δεδομένο ότι οι σχολές χορού χωροταξικά αποτελούνται από αίθουσες ομαδικών προγραμμάτων (των πιο επίφοβων χώρων μετάδοσης στα γυμναστήρια), φέροντας τα μέλη αναγκαστικά σε πολύ στενή σωματική απόσταση και επαφή.
Γιατί έχετε επιτρέψει και ενισχύσει με τις αποφάσεις σας, τις παράνομες και επικίνδυνες υπηρεσίες άσκησης, από μη πιστοποιημένους επαγγελματικά Trainenrs, σε οποιοδήποτε υπόστεγο ή υπόγειο, σε υπαίθριο ή κλειστό χώρο, και έχετε απαγορεύσει την άσκηση από τους κατεξοχήν αρμόδιους και πιστοποιημένους Καθηγητές φυσικής Αγωγής, σε νομίμως υγειονομικά αδειοδοτημένους χώρους.
Γιατί έχετε απαγορεύσει την κάθε επιστημονικά κατοχυρωμένη μορφή φυσικής άσκησης, που οι έρευνες παγκοσμίως έχουν επιβεβαιώσει ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για την αντιμετώπιση κάθε ασθένειας και ίωσης, και κατ’ επέκταση και κατά του Κορωναϊού με μόνο ήπια συμπτώματα.
Γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, προσβάλλετε, θίγετε και στιγματίζετε τόσο τους χώρους πραγμάτωσης φυσικής δραστηριότητας, με σαφή προσπάθεια εκ μέρους σας, να ωθήσετε τους Έλληνες στα φάρμακα, στα εμβόλια και σε οποιαδήποτε άλλους χημικούς συνδυασμούς, ως τη μόνη λύση υγείας
Τις απαντήσεις αυτές τις περιμένουμε από τις 28 Απριλίου όπου ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στην κανονικότητα. Σε κάθε επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε με τους υπουργούς ή υφυπουργούς της κυβέρνησης, η απάντηση ήταν ότι, αρμόδιοι για κάθε απόφαση της άρσης, είναι η επιστημονική ομάδα. Δυστυχώς μαζί σας δεν πραγματοποιήθηκε καμία επικοινωνία (αν και προσπαθήσαμε επανειλημμένα)!
Θα περιμένουμε αξιοπρεπείς όσο χρειαστεί, και όσο αντέξουμε, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, να επιληφθεί του θέματος, και να δώσει λύση, α) στην τεράστια οικονομική ζημία που έχουμε υποστεί, αλλά και β) στον στιγματισμό που έχουμε εισπράξει από τους αρμόδιους επιστήμονες!
Είμαστε κλάδος υγείας, με μοναδικό σκοπό την βελτίωση αυτής, με φυσική δραστηριότητα επιστημονικά κατοχυρωμένη.    

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυμναστηρίων
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης