Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πού «κλείδωσε» ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα επαγγελματικά τουριστικά πλοία

tags :
Πού «κλείδωσε» ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα επαγγελματικά τουριστικά πλοία
της Εύας Οικονομάκη
Στα 12 άτομα «κλειδώνει», σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα επαγγελματικά τουριστικά πλοία, με την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στον κλάδο του yachting να τοποθετείται χρονικά την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Μέχρι τότε, δηλαδή μέχρι 1η Ιουνίου, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση του απόπλου και του κατάπλου και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, τα οποία εξαιρούνται των περιορισμών μόνο στην περίπτωση μετακίνησής τους στον αρχικό λιμένα επαγγελματικής δραστηριοποίησής τους, εφόσον αυτά είναι κενά και κατόπιν αδείας της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής.
Υπενθυμίζεται ότι από χθες, Δευτέρα, έχουν αρθεί οι περιορισμοί για τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής που μεταφέρουν έως 12 επιβάτες.

Εν αναμονή των πρωτοκόλλων
Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάσει των οποίων θα επανεκκινήσει ο κλάδος του yachting, βρίσκονται υπό επεξεργασία από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα.
Στα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ένα σχέδιο για την διαχείριση ύποπτου κρούσματος, συστάσεις προς το πλήρωμα και τους επιβάτες σχετικά με τη χρήση μέσων ατομικής προστασίας, την ατομική υγιεινή και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον αερισμό και τον κλιματισμό των σκαφών.

H συμβολή του yachting στο ΑΕΠ
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, οι τουριστικές μαρίνες και ο κλάδος του yachting συμβάλλουν με 2,7 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό 1,41% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (με βάση τα στοιχεία του 2018), μέγεθος που αντιπροσωπεύει τις δαπάνες όχι μόνο για ναύλα, αλλά και για τις εργασίες συντήρησης, την ασφάλιση, την προμήθεια καυσίμων, καθώς και πάσης φύσεως έξοδα των πληρωμάτων.
Υπολογίζεται ότι για κάθε 1 ευρώ ελλιμενισμού σε τουριστικό λιμένα, δαπανώνται 5 έως 12 ευρώ στην τοπική οικονομία, με τον κλάδο του yachting και των μαρίνων να απασχολεί άμεσα και έμμεσα 43.000 άτομα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης