Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα οι αγορές επιβραβεύουν το άνοιγμα

tags :
Goldman Sachs: Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα οι αγορές επιβραβεύουν το άνοιγμα
Ενώ οι αγορές τείνουν να είναι ισχυρότερες τις τελευταίες εβδομάδες, η τιμολόγηση της αγοράς αντικατοπτρίζει τόσο τα οφέλη όσο και τους κινδύνους του συνεχιζόμενου παγκόσμιου ανοίγματος
Μπορεί ο κόσμος να ανοίξει ξανά με επιτυχία;
Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά αναφέρει η Goldman Sachs σε ανάλυση της με τίτλο Encouraging, early lessons from the “early openers 17 σελίδων.
Το συνεχιζόμενο ράλι στις αγορές εξαρτάται από το εάν ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να ανοίγει ξανά χωρίς να προκληθεί νέα έξαρση του κορωνοιού ή να υπάρξει απειλεί για νέα lockdowns.
Μερικές χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, έχουν ανοίξει πολύ πιο γρήγορα από άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο τρία ενθαρρυντικά, πρώιμα συμπεράσματα εξάγονται από τις χώρες που έχουν ανοίξει ξανά σε σχέση με τις αρχές Απριλίου:

1) Οι χώρες που άνοιξαν πρώτες μετά την καραντίνα δεν έχουν (ακόμη) δείξει υψηλότερη επιβεβαιωμένη συχνότητα κρουσμάτων κορωνοιού.
Παρ΄ ότι ορισμένες χώρες άνοιξαν γρηγορότερα από κάποιες άλλες δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να δείχνουν ότι τα κράτη που άνοιξαν πρόωρα έχουν εμφανώς υψηλότερα κρούσματα. Αυτά τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά παραμένουν ενδεικτικά σε αυτό το πρώιμο στάδιο.

2) Οι αγορές έχουν, αρχίσει να ανταμείβουν τα κράτη που άνοιξαν εκ νέου τις οικονομίες τους.
Παρά τις αρχικές ανησυχίες των επιστημόνων για τον κορωνοιό  τα κράτη στάθμισαν το γεγονός ότι οι καραντίνες κάνουν μεγάλη ζημία στις οικονομίες.
Οι αγορές έχουν αρχίσει προσωρινά να παίρνουν μια πιο θετική άποψη για το άνοιγμα των οικονομιών.
Χρησιμοποιούμε ένα σύνολο δεδομένων με περισσότερους από 100 διαφορετικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες από 33 χώρες και ένα οικονομετρικό πλαίσιο που βασίζεται στη σύγκριση χωρών που έχουν ανοίξει πιο γρήγορα έναντι άλλων χωρών που κινούνται πιο αργά, για να δείξουμε ότι - σε αντίθεση με την περίοδο της βαθειάς καραντίνας στις αρχές Απριλίου, το άνοιγμα των οικονομιών βρίσκει θετικές τις αγορές που ανταμείβουν με άνοδο μετοχών και των τιμών των ομολόγων.

3) Δεν είναι όλα τα νέα ανοίγματα ίδια.
Υπάρχουν χώρες που ενώ άνοιξαν δεν παρουσιάστηκε αύξηση κρουσμάτων και χώρες που ενώ άνοιξαν είδαν αύξηση κρουσμάτων του κορωνοιού.

Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη στις παγκόσμιες αγορές, ωστόσο, εξαρτάται από το εάν ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να ανοίγει χωρίς να προκαλείται νέα συχνότητα εμφάνισης ιών ή να προκύψουν νέοι περιορισμοί στη οικονομική δραστηριότητα.
Ενώ οι αγορές τείνουν να είναι ισχυρότερες τις τελευταίες εβδομάδες, η τιμολόγηση της αγοράς αντικατοπτρίζει τόσο τα οφέλη όσο και τους κινδύνους του συνεχιζόμενου παγκόσμιου ανοίγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης