Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανοίγουν στις 15/6 οι πτήσεις προς Αθήνα από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα

Μητσοτάκης: Ανοίγουν στις 15/6 οι πτήσεις προς Αθήνα από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών της ομάδας Smart Covid-19 Management Group
Για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ, ενημέρωσε μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τους ηγέτες των χωρών της ομάδας Smart Covid-19 Management Group, των κρατών δηλαδή που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού με επιτυχία.
Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι ηγέτες των οκτώ χωρών που βρίσκονται στην ίδια φάση επανεκκίνησης των οικονομιών τους τόνισαν ότι τα αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων είναι θετικά, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός.
Σημείωσαν ακόμη ότι δεν έχει σημειωθεί επιδημιολογική έξαρση, παρόλο που ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί.
Θετική είναι η εικόνα και από την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Οι οκτώ ηγέτες τόνισαν, ωστόσο, ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ατομικής προστασίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, οι Πρωθυπουργοί της Δανίας Mette Frederiksen,  της Νορβηγίας Erna Solberg, της Τσεχίας Andrej Babis, της Αυστραλίας Scott Morrison, της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern και του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης