Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελληνική κυβερνητική πηγή σε Reuters: Θα δεχθούμε τουρίστες από 20 - 25 χώρες

Ελληνική κυβερνητική πηγή σε Reuters: Θα δεχθούμε τουρίστες από 20 - 25 χώρες
Από τα μέσα Ιουνίου, η Ελλάδα θα μπορεί να υποδέχεται τουρίστες από Γερμανία, Κύπρο και Ισραήλ
Στο «άνοιγμα» των πτήσεων προς το Ελευθέριος Βενιζέλος από τα μέσα Ιουνίου αναφέρεται το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων.
Ειδικότερα, από τις 15 Ιουνίου, η Ελλάδα θα επιτρέπει τα ταξίδια από δεκάδες χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Κύπρος και το Ισραήλ, χωρίς να επιβάλλεται η καραντίνα.
«Ο τουρισμός αποτελεί το 20% της ελληνικής οικονομίας και η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο κλάδος είναι σημαντική κινητήρια δύναμη από το lockdown που οδήγησε τις επιχειρήσεις σε πραγματικό αδιέξοδο» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Θα υπάρχουν 20 με 25 χώρες, των οποίων οι υπήκοοι θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα» επισημαίνει κυβερνητική πηγή επισημαίνονται ότι η λίστα περιλαμβάνει την Κύπρο, το Ισραήλ και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.
Η πλήρης λίστα θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι οι Γερμανοί θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου.
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι διεθνείς πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη θα επιτρέπονται από τις 15 Ιουνίου και όχι από την 1η Ιουλίου που προβλεπόταν αρχικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης