Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία για Ταμείο Ανάκαμψης: Χαιρόμαστε που η Κομισιόν έλαβε υπόψη της τη γαλλογερμανική πρόταση

Γερμανία για Ταμείο Ανάκαμψης: Χαιρόμαστε που η Κομισιόν έλαβε υπόψη της τη γαλλογερμανική πρόταση
Η Κομισιόν πρότεινε ένα πακέτο συνολικού ύψους 1,85 τρισ. ευρώ για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης για τις οικονομίες που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού
Την ικανοποίηση της για την πρόταση της Κομισιόν όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση.
«Χαιρόμαστε που η Κομισιόν έλαβε υπόψη της τη γαλλογερμανική πρόταση» σχολίασε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την πρόταση της Κομισιόν που παρουσιάστηκε σήμερα (27/5/2020).
Η Κομισιόν πρότεινε ένα πακέτο συνολικού ύψους 1,85 τρισ. ευρώ για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης για τις οικονομίες που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.
«Η Κομισιόν προτείνει σήμερα ένα νέο εργαλείο ανάκαμψης, που ονομάζεται Next Generation EU, εντός του ανανεωμένου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ.
Συνολικά, αυτό το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης θα διαθέσει 1,85 τρισ. ευρώ για να βοηθήσει να εκκινήσει η οικονομία μας και να διασφαλίσει ότι η Ευρώπη θα ανακάμψει», ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα ανέρχεται στα 750 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 500 δισ. ευρώ θα είναι επιχορηγήσεις και τα 250 δισ. ευρώ δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης