Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis (Κομισιόν): Η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση, κανείς δεν θα μείνει πίσω

tags :
Dombrovskis (Κομισιόν): Η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση, κανείς δεν θα μείνει πίσω
Οι οικονομίες μας θα είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν μελλοντικά σοκ είπε ο Dombrovskis
Τη βεβαιότητα ότι με το οικονομικό πακέτο που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΕ θα καταφέρει να περάσει την κρίση εξέφρασε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την οικονομία, Valdis Dombrovskis.
«Το αναπτυξιακό μας πακέτο θα επιτρέψει στην Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση και να προχωρήσει σε ένα πιο πράσινο και πιο ψηφιακό μέλλον για να βοηθήσει την επόμενη γενιά.
Όπως είπε η Ursula von der Leyen «αυτή είναι η στιγμή της Ευρώπης, η προθυμία μας να δράσουμε πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι».
Αλληλεγγύη, αντοχή, συνοχή: οι τρεις κατευθυντήριες αρχές που οδηγούν την Ευρώπη στην ανάκαμψη.
Αυτό το πακέτο είναι πολύπλευρο και περιεκτικό ως προς τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κράτη – μέλη για να επιτύχουν την καλύτερη ανάκαμψη.
Αυτό το πακέτο μέτρων διασφαλίζει ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω» υποστήριξε ο Dombrovskis, τονίζοντας ότι «οι οικονομίες μας είναι καλύτερα εξοπλισμένες να αντιμετωπίσουν μελλοντικά σοκ».
«Χάρη στο νέο χρήμα, θα ενισχύουμε τις επενδύσεις σε μαζική κλίμακα σε βιώσιμους και καινοτόμους τομείς και θα τονώσουμε την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα μας.
Πρόκειται για μια ηχηρή απάντηση σε μια πρωτόγνωρη κρίση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης