Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Φόροι περιουσίας, κατασχέσεις καταθέσεων, έπονται των πακέτων στήριξης

Phoenix Capital: Φόροι περιουσίας, κατασχέσεις καταθέσεων, έπονται των πακέτων στήριξης
Ποιος ακριβώς, θα πληρώσει τα πακέτα στήριξης που ανακοίνωσε η Fed, διερωτάται σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital; - Οι φορολογούμενοι καταθέτες και επενδυτές
Στην δίνη της τρικυμίας που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού με τις συνέπειες από τα lockdowns στις οικονομίες και τις κοινωνίες, τις συζητήσεις, τις αναλύσεις περί μέτρων ανάκαμψης και πακέτων διάσωσης... ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Ποιος ακριβώς, θα πληρώσει για όλα αυτά (;!?!), διερωτάται σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Oι φορολογούμενοι, επενδυτές και καταθέτες καθώς αυτό που θα στηρίξει την επαύριο της διάθεσης των πακέτων στήριξης, είναι φόροι περιουσίας, κατασχέσεις καταθέσεων και capital controls μεταξύ άλλων, υποστηρίζει η εταιρία και εξηγεί:

Οι ΗΠΑ είχαν ήδη χρέος ύψους περίπου 25 τρισεκ. δολαρίων ΠΡΙΝ την παύση της οικονομίας.
Αυτό θέτει τον λόγο χρέους προς το ΑΕΠ μας στο 105%, ενώ αναμένεται να προστεθούν ακόμη 3 τρισεκ. δολάρια χρέους, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2020.
Και αυτό προϋποθέτει ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει άλλο πρόγραμμα στήριξης... γιατί αν το πράξει θα μπορούσαμε εύκολα να προσθέσουμε ακόμη 6 τρισεκ. δολάρια σε εθνικό χρέος φέτος.
Αυτό θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς η αγορά ομολόγων παρουσιάζει τεράστια ζήτηση για το χρέος των ΗΠΑ, βασιζόμενη στην αγορά ασφαλών καταφυγίων υπό τον φόβο μιας συνεχιζόμενης οικονομικής αδυναμίας.
Ωστόσο, κάποια στιγμή, είναι δεδομένο ότι οι ελίτ που διαχειρίζονται αυτήν τη χώρα θα αρχίσουν να αναζητούν νέες πηγές κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση του συστήματος.
Εάν η ιστορία μας έχει δείξει κάτι, είναι ότι μόλις η κυβέρνηση εδραιωθεί στην εξουσία, σπάνια την επιστρέφει.
Έτσι, αυτό που μπορεί να αναμένεται στο μέλλον, είναι φόροι περιουσίας, κατάσχεση μετρητών, πρακτικές υφαρπαγής πλούτου για μήνες ή και χρόνια στο μέλλον.
Το ΔΝΤ έχει ήδη ζητήσει από τα έθνη σε όλο τον κόσμο να θεσπίσουν το συντομότερο δυνατό φόρο περιουσίας 10% επί του καθαρού πλούτου.
Ποια η συλλογιστική πίσω από αυτή τη σύσταση;
Η στήριξη των κρατικών ισολογισμών δηλαδή, η μείωση των επιπέδων χρέους.
Οι ελίτ θα παρουσιάσουν αυτές τις ιδέες ως νέες προτάσεις που βασίζονται στο αίσθημα «δικαίου» ή στη «βοήθεια προς την Αμερική να βγει από τη λαίλαπα», αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι Δυνάμεις εργάζονται πάνω σε αυτό για σχεδόν μια δεκαετία.
Πόσοι άραγε θυμούνται, διερωτάται η εταιρία Phoenix, ότι το 2011, οι ΗΠΑ ψήφισαν νομοθεσία που θα επέτρεπε στις ρυθμιστικές αρχές να:
1) Παγώσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και να χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις για τη διάσωση τραπεζών;
2) Κλείσουν τις «πύλες» στα επενδυτικά ταμεία / ή στα ταμεία των αγορών για να εμποδίσουν τους επενδυτές να βγάλουν τα χρήματά τους; Nα επιβάλλουν capital controls
3) Επιβάλουν φόρους περιουσίας και να κατασχέσουν αχρησιμοποίητα περιουσιακά στοιχεία;
Αν αυτό είναι κακό, αρκεί να έχουν υπόψη τους οι φορολογούμενοι, ότι η Fed σκοπεύει να κατασχέσει και κλέψει τις αποταμιεύσεις τους κατά την επόμενη κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης