Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μεγάλη πτώση σημείωσε το πετρέλαιο, στα 32,81 δολ. ή -4,5% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 34,52 δολ.

Μεγάλη πτώση σημείωσε το πετρέλαιο, στα 32,81 δολ. ή -4,5% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 34,52 δολ.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα τελευταία στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ
Πτώση κατέγραψε την Τετάρτη 27 Μαΐου το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι αναφορικά με το πόσο γρήγορα θα ανακάμψει η παγκόσμια ζήτηση, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Την ίδια στιγμή, οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προκαλεί έντονη ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου εμπορικού πολέμου, ο οποίος θα μπορούσε να επιβραδύνει την έξοδο της παγκόσμιας οικονομίας από την ύφεση.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent παρουσίασε πτώση της τάξεως του -4,6% στα 34,52 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχώρησε κατά -4,5%, στα 32,81 δολ. ανά βαρέλι.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία η ζήτηση καυσίμων είναι συνήθως αυξημένη, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη της ζήτησης είναι εύθραυστη, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί γύρω από την πανδημία.
«Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι η ζήτηση βενζίνης έχει υποχωρήσει κατά -30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι πολίτες έμειναν κοντά στα σπίτια τους», τονίζουν οι αναλυτές της ANZ Research, αναφερόμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παράλληλα, η Eurasia Group αναφέρει ότι «ορισμένοι αναλυτές και ορισμένες τράπεζες προβλέπουν μία εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου ακόμα και μέσα στον Ιούνιο, αλλά αυτή η πρόβλεψη θα μπορούσε να είναι πολύ αισιόδοξη», ενώ διευκρινίζει πως «υπάρχει ένας σημαντικός κίνδυνος για επανάληψη των κρουσμάτων και των lockdowns».
«Ακόμα και χωρίς αυτά, ορισμένοι περιορισμοί, ειδικότερα στην αεροπορία, θα παραμείνουν σε ισχύ», αναφέρει σε σημείωμά της η Eurasia Group.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές του Reuters να προβλέπουν ότι θα σημειωθεί πτώση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του API δημοσιεύονται μία μέρα αργότερα απ' ό,τι συνήθως, λόγω της αργίας για την Ημέρα Μνήμης την περασμένη Δευτέρα στις ΗΠΑ.
Στο μέτωπο των εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε ότι το Πεκίνο θα κάνει ένα «μεγάλο λάθος» με το νομοσχέδιό του για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, εάν το εγκρίνει.
Από την πλευρά της, η Κίνα δήλωσε ότι θα απαντήσει σε ενδεχόμενα μέτρα της Ουάσιγκτον, στα οποία περιλαμβάνεται ακόμα και η επιβολή κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης