Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η πρώτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

tags :
Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η πρώτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Αναβλήθηκε λόγω καιρού η ιστορική επανδρωμένη αποστολή της SpaceX στο Διάστημα
Μόλις 17 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη εκτόξευση, ο καιρός «έκλεισε» στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα με αποτέλεσμα να αναβληθεί η ιστορική επανδρωμένη αποστολή της SpaceX, του γνωστού επιχειρηματία Ilon Musk, με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
To χρονικό «παράθυρο» για την εκτόξευση ήταν σχεδόν στιγμιαίο σήμερα και δεν επέτρεπε ολιγόλεπτη ή άλλη αναβολή. Έτσι, η επόμενη προσπάθεια θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 30 του μηνός.  
Θα πρόκειται για την πρώτη αποστολή αστροναυτών στον ISS με διαστημόπλοιο ιδιωτικής εταιρείας, για λογαριασμό της NASA. Θα είναι επίσης η πρώτη τροχιακή επανδρωμένη αποστολή από αμερικανικό έδαφος για σχεδόν μία δεκαετία, από την εποχή των διαστημικών λεωφορείων.
Ο πύραυλος Falcon 9, της SpaceX, με τη νέα κάψουλα Crew Dragon στην κορυφή του, επρόκειτο να απογειωθεί στις 23:33 ώρα Ελλάδος.
Η εκτόξευση θα γινόταν από την ιστορική πλατφόρμα 39Α, η οποία έχει παραχωρηθεί από τη NASA στην SpaceX.
Από αυτή είχαν απογειωθεί ο Νιλ Αρμστρονγκ και οι αποστολές του προγράμματος «Απόλλων» για τη Σελήνη.
Η παρούσα αποστολή έχει το χαρακτηριστικό όνομα Demo-2.
Εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποστολή, η SpaceX θα έχει συμπληρώσει ένα σημαντικό ορόσημο για το συμβόλαιο που ανέλαβε το 2014 -μαζί με την Boeing- προκειμένου να εξυπηρετεί την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού του ISS.
Για τη NASA θα είναι ουσιαστικά το τέλος της εξάρτησής της από τη ρωσική διαστημική τεχνολογία για τις επανδρωμένες αποστολές.
Από τον Ιούλιο του 2011, οπότε πέταξε για τελευταία φορά διαστημικό λεωφορείο, η NASA βασίζονταν για τις επανδρωμένες αποστολές της στις ρωσικές κάψουλες Soyuz, οι οποίες εκτοξεύονταν από το Καζακστάν.
Οι πλατφόρμες εκτόξευσης στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ και το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι χρησιμοποιούνταν μόνο για αποστολές φορτίου, ή ρομποτικών μηχανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης